Nagyszüleink titka: a szalonna pozitív hatásai

mikoczi

Változik a világ és változnak a trendek. Sorban jönnek az újabb és újabb kutatások, amelyek gyakran kriminalizálják elődeink által fogyasztott ételeket. Néhány év, esetleg évtized után mégis visszatérünk oda, hogy az új eredmények nem fedik a valóságot.

A szalonnáról azonnal a zsír jut az eszünkbe, ezért felhagyunk a fogyasztásával, ha szeretnénk megőrizni az alakunkat és az egészségünket. Ám egy új kutatásból kiderült, hogy ez hiba, mert a szalonna számos jó tulajdonsággal bír, de persze csak akkor, ha ezt is módjával falatozzuk.

A szalonna erősíti az immunrendszert, mert az Omega-6 zsírsavak csoportjába tartozó arachidonsavat tartalmaz, ami elősegíti a koleszterinszint csökkenését, és javítja a szervezet ellenálló képességét. Mint tudjuk, a zsírok kis mennyiségben jót tesznek a szívnek és a véredényeknek. A szalonna emellett szabályozza a belső szervek izmainak összehúzódását, ideértve a szívizmot és vérnyomást.

Emellett a népi gyógyításban már nagyon régóta használják a disznózsírt a következő betegségek, tünetek kezelésére:

Ízületi fájdalmak

Lefekvés előtt kenjük be a fájlalt területet disznózsírral, vagy avas szalonnával. A szalonnát daráljuk le, majd adjunk a masszához egy evőkanál mézet. Ha bekentük a területet, akkor tegyünk rá celofánt, vagy pergament, tekerjük át az egészet sállal, vagy gyapjú kendővel. A pakolást hagyjuk fent egy éjszakára!

Mellgyulladás

Tegyünk egy csík avas szalonnát a gyulladt területre, a tetejére helyezzünk sztaniolpapírt, és ragasszuk le sebtapasszal.

Ekcéma

Olvasszuk meg a sózatlan szalonnát, majd hagyjuk kihűlni! Adjunk hozzá 2 kanál olvasztott zsírt, két tojásfehérjét, 100 gramm gyümölcspépet, 3 kanál vérfüvet. Ez után 2-3 napig állni hagyjuk a keveréket. Miután letelt az idő, naponta kétszer kenjük be a problémás területet.

Fogfájás

Tegyünk a fájós fog közepére egy vékony csík sózatlan szalonnát. A fájdalom szépen, fokozatosan el fog múlni.

Sarokcsont sarkantyú

Vágjunk apróra 100 gramm sózatlan szalonnát, adjunk hozzá egy nyers tojást, és 100 milliliter ecetkoncentrátumot. A keveréket hagyjuk állni a sötétben addig, míg a szalonna fel nem oldódik. Még mielőtt használnák a keveréket, áztassuk be a bokánkat forró vízbe, majd egy tamponnal vigyük fel a krémet a problémás területre. Fontos, hogy ezt csak éjszakára használhatjuk, 5-7 napon keresztül! Nappal mossuk meg meleg vízzel a lábunkat.

Láthatod, hogy elődeink hányféle módon használták fel a szalonnát. Abban az időben nem tudtak azonnal orvoshoz rohanni, ezért azt használták - hatásosan, ami kéznél volt. Persze nem állítjuk, hogy most felfedezték a "csodaorvosságot" szalonna képében. Viszont érdemes elgondolkodni azon, hogy a XXI. században miért fordultunk el őseink tudásától és bölcsességétől.

A témához tartozik még egy nagyon fontos tényező, mégpedig, hogy milyen módon nevelték a sertést, amelyből a szalonna készült. Ugyanis, ha gyógyszerekkel és hormonkészítményekkel etették az állatot, akkor a húsától és a zsírjától nem várhatunk hasonló jótékony hatásokat.

Minden esetben ellenőrizzük, hogy milyen forrásból származik az étel, amelyet magunkhoz veszünk. És természetesen mértékkel fogyasszuk, mert ha mohók vagyunk, pont ellentétes hatást fogunk elérni.

További hasznos tippekért, receptekért és friss, háztáji alapanyagokért látogasd meg a Facebook oldalunkat és a honlapunkat. Igény szerint akár az ajtó küszöbéig szállítjuk a megrendelésed, természetesen minden biztonsági előírást betartva.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?