VIDEÓ: Nincs ellenőrzés a Kassához közeli határátkelőn

A szlovák rendőröket az autópálya és a vele párhuzamos mellékúton sem láttuk
Tornyosnémeti/Miglécnémeti (Milhosť) |

A Kassa és Miskolc közötti főútvonalat kettészelő határvonalon oda és vissza is átkeltünk, hogy szemügyre vegyük az ellenőrzés folyamatát.

Nagy meglepetésünkre Szlovákiából Magyarország irányába egyetlen szlovák rendőr vagy katona sem állt az utunkba. Míg a szlovák oldalon senki sem ellenőrzött le minket, addig a határátkelő túloldalán három magyar rendőrrel is találkoztunk. Az újságírói munkavégzésünket bizonyító okmányok és a negatív teszt felmutatása után Tornyosnémeti határában egy-két órát vártunk a kocsiban, majd megfordultunk és visszatértünk a szlovák oldalra. A határvonalon vagy annak közelében déli tizenkettő tájékában sem találkoztunk rendőrökkel, így hazafelé autózva sem kellett felmutatnunk az okmányokat vagy elmagyaráznunk utazásunk célját. Annak ellenére, hogy a Kassai Kerületi Rendőr-kapitányság tegnapi tájékoztatása szerint a járásban található határátkelőhelyeken már reggeltől fokozott ellenőrzés volt érvényben, rendőrök sehol sem voltak, persze az sem kizárt, hogy pont akkor értünk oda, amikor a rendőrök egy rövid pihenő céljából épp félrevonultak.  

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?