Bármikor nézhető a Kvartett

ddd

Spiró György Kvartett című négyszereplős színművének online közvetítésével emlékezett a Vígszínház Börcsök Enikőre, aki hosszan tartó betegség után, január 28-án, 53. születésnapján hunyt el. Az előadás eredetileg a csak február 11-től 14-ig lett volna elérhető, de a teátrum később másképp döntött. 

„Mivel a jegyeladások lezárása után is nagy igény van a Kva-tett megtekintésére, az előadást az eSzínház folyamatosan elérhetővé tette a weboldalukon, 1990 forintos jegyár mellett, a »bármikor megtekinthető« előadások között. Jegyvásárlás esetén az előadás megtekintésére egy hét áll rendelkezésre. Ez idő alatt megállítható, visszatekerhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében” – áll a Vígszínház Facebook-oldalán.

Egy házaspár szürke mindennapjait különös esemény zavarja meg: egy Amerikából érkező idegen kopogtat be hozzájuk, és azt állítja, hogy a családfő, az Öreg mentette meg az életét 1956-ban. A vendég most drága ajándékokkal szeretné meghálálni az egykori segítséget. Csakhogy a múltban ragadt és gyanakvó családfő árulónak nevezi a vendéget, és kitessékeli. Egyszerre szívbemarkoló és komikus, szánalmas és groteszk beszélgetésnek lehetünk tanúi - amikor a vendég próbálja meggyőzni az öreget a napnál is világosabb igazságról, amelyet az valamiért nem hajlandó megérteni.

Spiró György darabja új nézőpontból mesél az öncsalási mechanizmusokról. „Arról az öncsalásról" - fogalmaz maga a szerző egy korábbi interjúban -, „amelyben minden nép jeleskedni szokott. Ez ugyanis nem magyar sajátosság. Ez világprobléma. Bármennyire is fáj, nem lehetünk mindenben elsők, egyetlenek... "

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?