Egészségügyi védőfelszerelést kapnak az iskolák

koronavírus iskola
Pozsony |

Több ezer légzésvédő szájmaszkot, arcvédőket és 500 ezer darab egyszer használatos szájmaszkot szállítanak az iskolákba. Az egészségügyi védőfelszerelések nagy része már a járási hivatalokban várja, hogy kiszállítsák az iskolákba – tájékoztatott a közösségi hálón az oktatásügyi minisztérium.

„Több szállítmány is úton van, órákon belül átadják a felszeleléseket” – közölte a minisztérium. A tárca tájékoztatása szerint ezzel is arra törekednek, hogy az iskola biztonságos hely legyen.

Az oktatási tárca weboldalán közzétett térkép szerint összesen 135 ezer FFP2 légzésvédő szájmaszk kerül az iskolákba. A legtöbbet, 21 650 darabot Eperjes megyébe szállítják. Kassa megye 19 750, Zsolna megye pedig 18 100 darab FFP2 szájmaszkot kap. Pozsony (17 900), Besztercebánya (15 800), Nyitra (15 500), Nagyszombat (13 150) és Trencsén (13 150) megye iskolái is kapnak reszpirátorokat.

500 ezer darab egyszer használatos szájmaszkot is kapnak a pedagógusok. Az Eperjes megyében tanítók kapják ebből a legtöbbet – 80 ezer darabot. Kassa megye iskoláiba 73 ezer, Zsolna és Pozsony megyébe 67 ezer, Besztercebánya megyébe 58 ezer, Nyitra megyébe 57 ezer, Trencsén és Nagyszombat megyébe 49 ezer darabot szállítanak.

21 ezer darab átlátszó arcvédőt is kiosztanak. A minisztérium tájékoztatása szerint Pozsony, Nagyszombat, Nyitra és Trencsén megye iskolái 2650 darabot kapnak, Besztercebánya, Zsolna, Eperjes és Kassa megye iskolái pedig 2600 darabot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?