5 tipp, ha vége a járványnak

szotyola

Korai még a koronavírus-járvány végéről beszélni, de ettől függetlenül már mindenki nagyon várja. Az újságírók meg mindig sietnek. Íme, néhány jótanács, nehogy úgy járjunk, mint a Noszty fiú esete a Tóth Marival.

1. Maradj otthon. Az véti a legnagyobb hibát, aki a járványügyi intézkedések feloldása után fejest ugrik korábbi életébe. Olyan ez, mint negyven fokos nyári melegben lemosakodás nélkül egy vasúti hídról a Dunába csobbanni. Maradjunk csak szépen otthon, csináljunk úgy, mintha semmi nem történt volna. Így a szervezetünk is könnyebben szokik hozzá az új helyzethez. Vagy rádöbbenünk, hogy a korábbi életünk nem is a miénk volt. Vagy mi nem vagyunk már azok, akik azt a korábbi életet élték. Vagy mindkettő, vagy egyik sem, vagy Jézus Mária, mindjárt itt a húsvét.

 

2. Igyál sok folyadékot. Nyáron azért fontos a sok folyadék, mert meleg van, télen pedig a hideg miatt. Aki tehát biztosra megy, egész évben iszik. Ilyen ember lehetett, aki virtuális vallomásában a minap azt írta, hogy „tegnap este nem akartam inni, de aztán eszembe jutott, hogy az élet nem kívánságműsor”.

 

3. Nézzünk több tévét. Annyi a fontos hír napjainkban, hogy aki mindent tudni akar, nem is egy tévét néz egyszerre, hanem kettőt. Az egyik lehet fekete-fehér, a másik színes, az egyik lapos képernyős, a másik domború. Figyeljük meg, mi a különbség a különböző tévék hírei között. Megfigyeléseinket alakítsuk adathalmazokká, foglaljuk őket táblázatokba, majd a végén az egészet színezzük ki, hajtogassunk belőle papírrepülőt, és dobjuk ki az ablakon. Ha messzire száll, megnyugodhatunk, ha viszont hamar földet ér, kezdhetünk aggódni.

 

4. Segítsünk másokon. Viccelődünk, viccelődünk, közben meg a járvány végére az ismeretségi körünkben talán sokan nehéz helyzetbe kerültek a vírus, illetve annak utóhatásai miatt. Keressünk ilyeneket, és segítsünk nekik, például pénzzel. A pénzben az a jó, hogy ha sok van belőle, akkor is kevés helyet foglal, így senki nem utasítja vissza arra hivatkozva, hogy „tele van a pénztárcám, nem fér bele több”.

 

5. Sohase mondd, hogy vége. Egyesek most azt mondják, a koronavírus-járvány nem valaminek a végét, hanem inkább a kezdetét jelenti. Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, állapította meg 2500 éve Hérakleitosz. Aki Istent szereti, nem kéri, hogy Isten viszont szeresse őt, jegyezte fel jó háromszáz éve Spinoza. Mi más volna a Gonosz, mint a mértéken felüli jó? – tette fel a kérdést a 20. században Woody Allen. Igazuk lehet, mert a Dallasnak is vége lett egy szép napon, aztán nemsokára műsorra tűzték ismét. A járvánnyal azért reméljük, nem így járunk.

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/7. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?