Gina Caranot kirúgták a Mandalorian sikersorozatból - relativizálta a holokausztot

Gina Carano

A Star Wars-tartalmakat gyártó Lucasfilm kirúgta Gina Caranot szerdai Instagram-bejegyzése miatt.

Rövid közleményében tudatta a Lucasfilm, hogy a színésznő már nem tagja a Mandalorian sikersorozat stábjának, és a sorozat harmadik, 2021 karácsonya táján érkező évadában sem fog szerepelni.

Gina Carano jelenleg nem áll a Lucasfilm alkalmazásában, és nem is tervezünk semmit a jövőben a számára. Ugyanakkor irtózatosnak és elfogadhatatlannak tartjuk azokat a közösségi médiás bejegyzéseit, amiben kulturális vagy vallási alapon ítél el másokat.

közölte a filmgyártó.

Kirúgásához egy azóta már törölt Instagram-bejegyzés vezetett, amelyben a magát republikánusnak valló Carano a holokauszt áldozatai és a republikánus párt követői között vont párhuzamot. Szerinte Joe Biden Amerikájában a republikánusokat úgy üldözik, mint a náci Németországban a zsidókat, és hogy háttérben lévő gyűlölet az állam felelőssége. A színésznő által törölt poszt nem tűnt el nyom nélkül a a világhálón.

A színésznő kirúgását a rajongók csoportjai is követelték a Disney-től, az elmúlt hónapokban ugyanis több, éles vitát, helyenként pedig komolyabb balhét kiváltó bejegyzést is közzétett.

Az egykori ketrecharcos hölgy nyíltan kritizálta a maszkviselést, posztolt a trumpista összeesküvés-elméletekről és a választási csalásról. Kedvelte a Black Lives Matter-mozgalmat gyalázó bejegyzéseket, és kigúnyolta a gendermegszólításokat.

Carano minden bizonnyal főszerepétől is elbúcsúzhat, melyet a Mandalorian készülő testvérsorozatában, a Star Wars: Rangers of the New Republicban játszott volna. A Disney még nem közölte, hogy a tévésorozatban kik játszanak majd.

(bl, telex)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?