Čaputová a koronavírus-vakcinák hazai gyártásáról tárgyalt

Zuzana Čaputová
Pozsony |

Zuzana Čaputová államfő szerdán telefonon beszélt Thierry Breton belső piacért felelős európai biztossal a vakcinagyártásról. Az elnök asszony tájékoztatta Bretont, hogy Szlovákia a vakcina-önellátást tűzte ki célul – közölte Martin Strižinec elnöki szóvivő szerdán, megjegyezve, hogy Thierry Breton egyik feladata segíteni az európai gyártókapacitás növelését.

„A biztos üdvözölte, hogy Szlovákiában vannak hozzáférhető gyártókapacitások, az Európai Bizottság pedig segíthet ezek kihasználásában. Az államfő ezért felkérte az egészségügy-minisztert, hogy a tárcája nyújtson további felvilágosítást az európai biztosnak” – közölte Strižinec. Az államfő érdeklődött afelől is, hogy a bizottságtól igényelhető-e anyagi támogatás a laboratóriumok korszerűsítésére. „Breton megerősítette, hogy vannak elérhető források, amelyekre pályázhatunk” – tette hozzá a szóvivő.

Az államfő ezekről a lehetőségekről tájékoztatta Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőt is. „Az elnök asszony fontosnak tartja, hogy használjunk ki minden rendelkezésünkre álló kapacitást, és mindnyájan törekedjünk e fontos közös cél elérésére” – zárta Strižinec.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?