Valentin-napi véradás a dunaszerdahelyi és galántai kórházban

véradás
Dunaszerdahely/Galánta |

A közelgő Valentin-nap alkalmából véradásra szólítja fel a párokat a dunaszerdahelyi, és galántai kórházat üzemeltető Svet Zdravia vállalat. Mától február 19-ig ajándékkal várják a véradó párokat.

Ha ketten boldogok, a harmadik vérhez jut” - ez a kórházhálózat idei kampányának jelmondata, amellyel arra utalnak, hogy a párok a szerelmesek ünnepén tárgyi ajándék helyett továbbadhatják a szeretet, a saját vérük formájában. A véradásra érkező párok LOVE feliratú piros szájmaszkot is kapnak, és a szerelmes szájmaszkban készült közös fotót a közösségi hálón is megoszthatják a #valentinnatransfuzke, vagyis Valentin a transzfúziós osztályon üzenettel. Dunaszerdahelyen kedden, szerdán és pénteken reggel 7-től 10-11 óráig várják a véradókat, Galántán hétfőtől péntekig reggel 7 és délelőtt 10 óra között. A járványügyi intézkedések betartása miatt ajánlott telefonon jelentkezni a véradásra. Galántán a 031/7833 333, Dunaszerdahelyen a 031/5571 256-os telefonszámon. Jana Fedáková, a kórházhálózat szóvivője megjegyezte, hogy Valentin nap környékén ugyan a párokra fókuszálnak, de minden véradót szívesen látnak. A galántai kórházban jelenleg csak covidos pácienseket kezelnek, a véradóknak azonban nem kell fertőzésveszélytől tartani, ugyanis külön bejárat vezet a hematológiai osztályra, így nem kerülnek kapcsolatba a többi pácienssel, és a személyzettel.

A világjárvány ellenére nem állt meg a munka a kórházakban, továbbra is műtenek, és a sürgősségi eseteket is ellátják, vérből viszont nincs elég. Minden vércsoportra szükség van, de az Rh negatív faktorú vérből van legkevesebb raktáron. A járvány miatt külön szabályok vonatkoznak a véradókra, aki megfertőződött, vagy tüdőgyulladáson, esetleg egyéb légúti megbetegedésen esett át, az a gyógyulástól számított négy hétig nem adhat vért. Ha valaki kapcsolatba került koronavírus-fertőzöttel, megkapta a vírus elleni védőoltást, vagy külföldről hazatérve karanténba került, akkor két hétig nem adhat vért. Ideiglenesen a munka miatt külföldre ingázók sem adakozhatnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?