Két szó forog mostanában

Két szó forog mostanában

A fejemben és a mindenségben is. Nyilván nem véletlen, hogy mindkét „helyen” megtalálható, hiszen ha feltételezzük, hogy mindannyian „egy helyről” jövünk, EGYek vagyunk, akkor nem lehet más a más, ugyanaz az energia található meg a nagy kollektívben is, mint bennem. Erről érdemes majd később beszélgetnünk, de most a fókuszunk maradjon ezen a két szón: türelem és csend.

Akkor, amikor a külvilág zúgolódik, zajong, erők feszülnek egymásnak, fontos a fókusz megtartása. A helyes irány felé törekvő fókuszáltság, ami jelen pillanatban a türelmet és a csendet mutatja nekünk. Mert – ha már előbb felhoztam – a kollektívből, a mindenségből sok minden érkezik felénk, irányunkba. Lehetnek mozgató, átalakító energiák, de mindezek mellett érkezik hozzánk a csend és a türelem is. A kérdés, hogy meghalljuk-e, meglátjuk-e érkezésüket.

Nem az a cél, hogy felülj arra a hullámvasútra, ami most éppen zajlik a külvilágban, az a fontos, hogy arra fókuszálj, ami belül történik. Ha ott is „viharok dúlnak”, azért van szükséged a türelemre és a csendre, ha nem, akkor meg azért. Az előbbi esetében csillapodni lenne most szükséges, mert nem jutsz előre, ha közben azt sem tudod, merre van az előre. Az utóbbi esetében pedig fontos, hogy csendben, türelmesen várd ki mindazt, amíg „odakint” elül a vihar.

Így tehát mindegy, hogy éppen mi is van benned, a törekvésed a türelem és a csend irányába mutasson, mert attól lesz igazán rend a rend.

Ambrózai Zsuzsanna, Ember_kép

 

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnap 2021/6. számában jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most még egyszerűbben megteheti IDE KATTINTVA.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?