Öt tipp csempetisztításra

Öt tipp csempetisztításra

Időnként a gyakorlott háziasszonyokat is megleckéztetheti a csempetisztítás. A kevésbé hozzáférhető helyeken nehezebb feladatnak bizonyul a felület takarítása, hiszen nemcsak a tisztálkodószerek maradványai, hanem a vízkő, helyenként a gombák okozzák a fürdőszobai csempe elszíneződését, felületének elváltozását.

1. Változatlanul az ecet az egyik legjobb csodaszer! Házilag is elkészíthetjük a csempe tisztításához szükséges oldatot: három deciliter 10%-os ecethez adjunk három deciliter vizet. A szennyeződéseket akkor tudjuk maradéktalanul eltávolítani, ha nedves közegben végezzük a csempe tisztítását. Mivel a pára fellazítja a lerakódásokat, ideális esetben (rendhagyó módon) zuhanyzás után érdemes nekifogni a gyors csempetakarításnak.

2. Várjunk pár napot! Ha a csempe elszíneződései már évek óta bosszantanak, érdemes az első pontban foglaltakat akár egy-két napig alkalmazni. Az ecetből és vízből álló oldat akkor éri el mélyebb tisztító és fertőtlenítő hatását, ha hagyjuk legalább egy napot állni. Így garantált lesz a siker, s ragyogni fog a fürdőszobánk.

3. Hogy ragyogjanak a fugák! Az elszíneződött fugák tisztításához házilag készítsünk egy hatásos oldatot, amely kizárólag ecetből és szódabikarbónából áll. A 10%-os ecetbe annyi szódabikarbónát tegyünk, hogy sűrűbb, ugyanakkor még kenhető állagot kapjunk: ezt vigyük fel régi fogkefével a fugákra, s hagyjuk állni pár percig.

4. Lenolajjal a tartós fényért! A szennyeződések eltávolítása után már csak a fényesítés, valamint az apróbb lépések maradnak hátra. A csempe tartós ragyogását, fényességét lenolajjal lehet elérni. A rongyunkra pár csepp elég ebből a természetes összetevőből, s úgy fog ragyogni a kívánt felület, mint új korában.

5. Étolajjal a vízlepergető hatásért! A csempe karbantartására mindenkor bevethető trükk lehet az étolaj alkalmazása, amivel nemcsak a vízlepergető hatást, hanem a foltokkal szembeni ellenállást is elérjük.

 

 

A teljes írás a VasárnapHáztartás mellékletben jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most még egyszerűbben megteheti IDE KATTINTVA.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?