Házhoz mehet a fodrász a korlátozások alatt is – a szalontulajdonosok nem tartják igazságosnak Krajčí döntését

fodrász illusztráció

A szépségszalonok hetek óta zárva vannak, ami rengeteg magánvállalkozót érint. Marek Krajčí egészségügyi miniszter azonban üzent a fodrászoknak: házhoz mehetnek a klienseikhez.

A fodrászok megkérdőjelezik a miniszter döntését, ugyanis szerintük szalonjaikban szigorúbb higiéniai követelményeknek kell megfelelniük, mint amikor valaki otthonába ellátogatnak – számolt be a Markíza.

A Covid-automata szerint fekete fázisban vagyunk, ami azt is jelenti, hogy a szolgáltatások nem nyithatják ki egységeiket. Érvényben van emellett a kijárási korlátozás, miszerint nem mehetnénk el pl. fodrászhoz. A munkavégzés ezzel szemben a kijárási korlátozások alól kivételt jelent és ebbe a kategóriába tartozik az is, ha a fodrász kliensét az otthonában látogatja meg.

A Markízának nyilatkozó szalontulajdonos szerint konfliktust okoz a kliensek és a szépségszalonok munkásai között, ha azok nem hajlandók házhoz menni. „Szalonjainkban fertőtleníteni tudjuk az eszközöket, a felületeket és az egész helyiséget, míg a háztartásokban ugyanezek a követelmények nem érvényesek” – mondta. A fodrászok azt várják a kormánytól, hogy szabjon meg olyan követelményeket, melyek lehetővé teszik, hogy kinyissanak.

„Az összes nagy üzem működik, ahol szinte egymást érik az emberek. Mi lelkiismeretesen betartottunk mindent, amit kellett. Miért nem vezethetik be ránk vonatkozólag is, hogy csak negatív teszttel dolgozhatunk? Részemről ez teljesen rendben lenne”

– nyilatkozta.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy minden olyan szolgáltatásnak, ahol kliensekkel foglalkoznak, szigorú higiéniai követelményeknek kell megfelelniük. A használatban lévő eszközök fertőtlenítése a járvány előtt is egyértelmű volt. Ezeket a körülményeket nem lehet összehasonlítani egy háztartáséval.

„Otthonainkban rengeteg baktérium található, ezzel szemben mi legalább olyan steril környezetet tudunk biztosítani, mint az egészségügyben” – tette hozzá a hölgy.

(bl, tvnoviny)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?