Léván elsősorban az iskolás és óvodás gyerekek szüleit tesztelik

Léván a Juhász Gyula Alapiskolába nem szükséges előzetes regisztráció a hétvégi teszteléshez
Léva/Érsekújvár/Udvard |

A lévai régióban nem tartanak ezen a hétvégén átfogó tesztelést, de a járási székhely önkormányzata úgy döntött, hogy szombaton és vasárnap leteszteli az óvodás gyerekek és az alapiskola alsó tagozatos tanulóinak a szüleit.

A pedagógusokat csoportosan tesztelik az iskolaigazgatók, a nevelési és oktatási intézmények alkalmazottait ők tájékoztatják a szűrővizsgálat időpontjáról. Rezervációhoz kötött a hétvégi tesztelés a Junior kultúrközpontban, de már minden hely foglalt. A M.R. Štefánik utcai alapiskolában és a Juhász Gyula Alapiskolában regisztráció nélkül tesztelnek mindkét napon 8 és 20 óra között. A nyugdíjasok klubjába se kell előzetesen bejelentkezni, mindkét napon 8 és 20 óra között végeznek szűrővizsgálatot. Újdonságnak számít, hogy a katonai kórháznál, ahol eddig hétköznap teszteltek, mostantól minden szombaton lesz szűrővizsgálat 9-től 18 óráig. Érsekújvárban pénteken déltájban indítottak regisztrációs lehetőséget a tesztelőpontokra. Az önkormányzat tíz tesztelőpontot nyitott. Akiknek nincs internet-elérhetőségük, kérhetnek segítséget a regisztrációhoz a városi hivatalban a 0948/908 767-es és 0917/502 955-ös telefonszámokon 8-tól 18 óráig. Regisztrálni lehet a Folyópart utcai alapiskolába, a Vár utcai alapiskolába, a Czuczor Gergely Alapiskolába és a Híd utcai alapiskolába, továbbá a Béke moziba, a Bethlen Gábor utcai alapiskolába és a Dévény utcai alapiskolába. Tesztelnek az AG SWOT központjában is a Mihály bástyánál. Udvardon, ahol Branislav Becík polgármester arról tájékoztatta a lakosokat, hogy az önkormányzat nem vesz részt a hétvégi tesztelésen, csak hétfőtől végeznek ismét szűrővizsgálatot a szokott helyen, a művelődési központban. Február 8-tól Udvardon hétfőtől vasárnapig lesz lehetőség tesztelésre.

Eddig naponta 250 tesztet végeztek el az érsekújvári járásbeli községben, hétfőtől várhatóan kétszer ennyi érdeklődő vehet majd részt helyben a szűrővizsgálaton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?