Bővülő portfólió, új munkatársak a Biolife vállalatnál

biolife

A portfólió bővülésének köszönhetően tavaly év végén számos új arc jelent meg a mezőgazdasági gépeket forgalmazó galántai Biolife vállalatnál. Az egyik ilyen új területi képviselő a 46 éves Agh Zoltán, aki a Nyugat-Szlovákiai gazdákat szolgálja majd.

Mikor került a céghez, és mivel foglalkozott mostanáig?

Tavaly novemberben léptem be a Biolife-hoz. Azért döntöttem a cég mellett, mert eddig is üzletkötőként dolgoztam, és ez egy olyan vállalat, amely már majdnem harminc éve jelen van a piacon, tehát stabil háttérrel rendelkezik, és a cég portfóliója is nagyon széles.

Mi a jelenlegi feladata?

Feladatom Dunaszerdahely, és a szélesebb régió gazdáinak a képviselete, amely kiterjed Komárom és Érsekújvár vonzáskörzetére is. Tehát azt lehet mondani, hogy Nyugat-Szlovákia déli része tartozik a képviseletem alá.

Miben látja a legnagyobb kihívást?

Minden munkahelyváltás kihívásokkal jár, de szeretem a megmérettetéseket, és úgy vélem, mindig előre kell tekinteni, a fejlődés útját kell választani. A legnagyobb kihívást szerintem most a járványhelyzet okozza. Ennek köszönhetően a kezdés is kissé furcsán alakult, nehezen jutottunk el az ügyfelekhez, körülményesebb volt a kommunikáció.

Miben látja a Biolife legnagyobb erősségét?

Elsősorban a széles portfólióban. A Biolife-nál ugyanis megtalálható a CLAAS kombájnok által kínált csúcstechnológia, a John Deere közkedvelt traktorai, a LEMKEN talajmegmunkáló, illetve vetőgépei, vagy például a JCB mozgékony teleszkópos rakodógépei. A másik fontos tényező a megbízható szerviz, és a kliensekkel szembeni előzékeny hozzáállás, illetve a szakmailag felkészült gondoskodás. Nem utolsó szempont az sem, hogy egy családi cégről van szó, ami egyfajta stabilitást és egy teljesen másféle hozzáállást garantál a kliensekhez viszonyítva is, mint egy nagyvállalat.

A portfólióból három márkát emelt ki, de ennél sokkal szélesebb skálát kínál a galántai vállalat, melyek ezek, és mi a legfőbb előnyük?

A MEPROZET tartálykocsik a folyékony halmazállapotú anyagok szállításában remekelnek, az UMEGA pótkocsik pedig a szilárd halmazállapotú ömlesztett anyagok szállítását szolgálják kiválóan. A gazdag kínálatban megtalálható a kukorica- és napraforgó adaptereket gyártó CAPELLO márka, továbbá a Maschio Gaspardo talajmegmunkáló gépek, valamint a szlovén INO mulcsozók, vagy a dán Bogballe függesztett műtrágyaszórók is.

Év végén nem csak néhány új kollégával, hanem új márkával is bővült a cég portfóliója…

Igen, ezek a német DAMMANN önjáró permetezők. A HERBERT DAMMANN GmbH 1984-ben tervezte meg az első önjáró permetezőt, amelyet maximálisan az ügyfelek igényeihez igazítottak, és nagyon széles a kínálat. A cég filozófiája, hogy nem a legyártott gépek mennyiségre helyezi a hangsúlyt, hanem azok minőségére és hosszú élettartamára.

A kisebb, vagy a nagyobb gazdák számára ajánlottak ezek a gépek?

Mivel a jó permetező egy kulcsfontosságú gép a mezőgazdasági vállalkozásban, és a DAMMANN cég nagy hangsúlyt fektet az individuális igényekre, ezért én úgy gondolom, hogy minden cég megtalálja itt a számára megfelelőt. Vegyük példának azt, hogy a széles kínálatban a 3000 literes tartály a legkisebb, amely 15 méteres karokkal rendelkezik, a legnagyobb gép pedig 14 000 literes tartállyal, 42 méteres karokkal van ellátva. De véleményem szerint nagyon érdekes lehet az itteni gazdák számára a DAMMANN háromtengelyes önjáró permetezője, amelynek tartálya 10 000-től 12 000 literes verzióban is kapható 30-42 méteres karral, vagy még inkább a 2 méter hasmagasságra emelhető, 4400-5000 literes tartályú, 24-36 méter széles karokkal rendelkező önjáró permetezője. Érdemes lesz figyelni a Biolife márkával kapcsolatos bemutatóit, amit 2021-ben tervez megszervezni, amint arra lehetőség nyílik a járványhelyzettől függően. De természtesen individuálisan is érdeklődhetnek az új márka iránt a gazdák, szívesen állunk rendelkezésükre.

A szervizről már tettünk említést, beszéljünk még a pótalkatrész-ellátásról, hiszen ez a gazdák számára kulcsfontosságú kérdés.

A pótalkatrész ellátás véleményem szerint nem ütközhet akadályokba, hiszen a gazdáknak óriási kiesést jelenthet a várakozási idő például a tavaszi csúcsban, vagy az aratáskor. Azonnal kell reagálni a felmerülő problémára, és a Biolife ezzel tökéletesen tisztában van. A galántai raktárhelyiségének köszönhetően mintegy 15 000 pótalkatrész megtalálható. A gépek szervizelését, valamint a rugalmas pótalkatrész-ellátást is biztosítani tudjuk. Minden gép, illetve márka esetében magasan szakképzett specialisták állnak a gazdák rendelkezésére. A Biolife segítséget nyújt a partnereinknek a legjobb finanszírozási lehetőségek vázolásával is.

Czigler Mónika

www.biolife.sk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?