A járványbizottság elfogadta a Covid-automata szigorítását, hétfőtől nyithatnának az iskolák

Marek Krajčí
Pozsony |

A járványbizottság a Covid-automata szigorítása mellett döntött. Amíg a kórházban kezelt koronavírusos páciensek száma nem süllyed háromezer alá, Szlovákia nem kerül át a fekete, legsúlyosabb fázisból a vörösbe – tájékoztatott a járványbizottság keddi ülését követően Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter, és hozzátette, a javaslatot a kormány elé terjeszti.

A járványügyi szakemberekből álló konzílium továbbá javasolta, hogy február 8-tól nyissák meg az óvodákat, illetve az alapiskolák alsó tagozatát. Ehhez a gyerekek szüleitől egy negatív tesztet fognak kérni. Feltehetően visszatérhetnek az iskolapadba a végzős szakközépiskolások is, ehhez szintén negatív koronavírusteszt lesz szükséges.

Ján Mikas tiszti főorvos szerint a hazai járványhelyzet a lockdown ellenére sem javul, amiért a sokkal fertőzőbb, brit vírusmutáció a felelős. Hétfőn 115 olyan személy mintáján végezték el a vizsgálatokat, akik december 12. után érkeztek Nagy-Britanniából Szlovákiába, ebből 31 esetben volt kimutatható a brit vírusmutáció. 

(Denník N)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?