Kollár nem támogatja a tömeges tesztelés következő fordulóját

Boris Kollár
Pozsony |

„Nem támogatjuk a következő országos tesztelést. Egyik, másik, következő. Ennek véget kell vetni” – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök az RTVS vasárnapi műsorában.

„Azon vagyunk, hogy végre elinduljon a Covid-automata, amelynek köszönhetően az emberek tudni fogják, mi vár rájuk, mi és mikor nyit ki, zár be” – tette hozzá a házelnök.

Mint mondja, igyekszik meggyőzni koalíciós partnereit arról, hogy a tesztelésbe fektetett energiát inkább a vakcinációra fordítsák. „Csak az oltással szabadulhatunk meg a járványtól” – hangsúlyozta.  A teszteléssel, amelyet a Covid-automata ír elő, a házelnök is egyetért. Hozzátette: ha a járványügyi szakemberek úgy határozzák meg, hogy a fekete színnel jelölt régiókban szükséges lesz a tömeges szűrés, ők nem fogják ellenezni. 

Hasonlóan vélekedik Peter Pellegrini (Hlas) korábbi miniszterelnök is. Úgy véli, a járványhelyzet kezelését Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő helyett a Covid-automatára kell bízni, amelynek előre lefektetett szabályait mindenki tiszteletben tartaná.

Kollár emellett kijelentette, a Sme rodina a következőkben aktívan részt vesz majd a koalíciós vitákban. Meggyőződése szerint, ha a felek belátják, hogy a civakodással a pártjuk népszerűségi mutatóinak ártanak, leállnak vele.

A Sme rodina vezetője ugyanakkor nem zárta ki, hogy pártja támogatni fogja a veszélyhelyzet meghosszabbítását márciusig. „Ha megnézzük a környező országokat, mind meghosszabbítják. Így jár el az összes kormány. Ha szükséges lesz, mi támogatjuk a veszélyhelyzet meghosszabbítását” – fűzte hozzá.

Kollár elmondása szerint, ő maga azt szeretné, ha egy-két hét múlva újból megnyitnák az iskolákat, előtte azonban a diákokat és a szülőket is leteszteltetné. „A képernyőn keresztül történő távoktatás nem elégséges. De ezt is a szakértőkre és a Covid-automatára bízom” – mondta.

(mr, Denník N)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?