Biden megerősítette, hogy republikánus támogatás nélkül is véghezviszi gazdasági programját

Joe Biden

Joe Biden amerikai elnök pénteken megerősítette, hogy akár republikánus támogatás nélkül is véghezviszi gazdasági programját, amelyre a koronavírus okozta járvány káros hatásainak ellensúlyozása érdekében van szükség.

A kongresszusnak azonnal cselekednie kell az 1900 milliárd dolláros csomagterv ügyében, ráadásul a legtöbb gazdasági szakember úgy véli, hogy még ennél is több pénzre van szükség - jelentette ki újságíróknak adott nyilatkozatában a Fehér Házban.

"Most kell cselekednünk. A közgazdászok körében általános az egyetértés... hogy ez kivételes pillanat, és a nem cselekvésnek nagy az ára... Az idei évet négymillióval kevesebb munkahellyel fejezhetjük be" - mondta.

Azt később tette hozzá, hogy a "támogatások elfogadását akarja... a republikánusok hozzájárulásával, ha ezt megkapja, de a csomagnak nélkülük is át kell mennie".

A demokraták a jövő héten teszik meg az első lépéseket az amerikaiakat és a gazdaságukat támogató program elfogadása érdekében.

Előzetes szakértői becslések szerint a tervezett 1900 milliárd dolláros gazdasági csomag nyomán a következő három évben mintegy 5 százalékkal nőhet az amerikai bruttó hazai termék (GDP) - közölte Gita Gopinath, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezető közgazdásza. A javaslat elfogadása esetén idén 5,1 százalékkal nőhetne az amerikai gazdaság, amiből 1,25 százalék lenne tisztán az intézkedés hatásának betudható.

A terv értelmében ebből a pénzből finanszíroznák a nemzeti oltási programot, valamint sok alacsony jövedelmű amerikai 1400 dolláros értékű csekket kapna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?