Szeretetcsomagok

Kép Canva

Akár egy álom is lehetne? Vagy legyen inkább valóság! Egy kosárral a kezemben járkáltam az egyik közeli áruházban. Nézelődtem, mire lenne szükségem, mit kellene vásárolnom az év utolsó napján.

A megszokott áru helyett a polcokon különböző formájú csomagok mosolyogtak rám. Volt köztük szív alakú, téglalap és kocka formájú, gömbölyű. Közelebb hajolva a meglepetéstől szinte földbe gyökerezett a lábam. A kisebb-nagyobb csomagok igazi gazdagságot rejtettek. Az egyikben volt a Tisztelet, a másikban a Megértés, Békesség, Türelem, mellettük a Felelősség. Továbblépve a következő csomagokon akadt meg a tekintetem: Hála, Nagylelkűség, Köszönet, Megbecsülés, Segítőkészség, Odaadás. A harsányabb kivitelű csomagok a Bátorságot, a Nyitottságot, az Életörömet, a Kreativitást, az Optimizmust, az Önbizalmat és az Erőt tartalmazták. A Siker, a Tudás és a Tehetség színes csomagolásban ékeskedtek. Az Érzelem és az Érzékenység, a Kedvesség szerényebb kivitelezésben, akárcsak az Emberi szó, a Jóság, a Vigasztalás és a Bizalom. Szemmagasságban három szinte ölelte egymást, fontos titkokat rejtettek. Három ajándékot, a Hitet, a Reményt és a Szeretetet. Egy külön polcon találtam rá egy szivárványszínűre, az Egészségre. A különböző csomagok békésen megfértek egymás mellett. Semmi békétlenség, civakodás, irigység, féltékenység.

Mindegyik csomagból tettem a kosaramba, amely lépésenként egyre nehezebb lett. Édes teher volt. Kilépve az ajtón, egy gyors döntéssel kiszórtam mindet a földre. Olyan volt, mint a feneketlen tó, nőtt és nőtt a tartalma. A decemberi szél sem volt rest, rögtön fölkapta, megpörgette és tovarepítette őket. Jutott belőlük bőven kicsi gyermekeknek, fiataloknak és idős embereknek, szegényeknek és gazdagoknak. A kosáron kívül egy kisebb táskát is vittem magammal a bevásárláshoz, abból is csomagok kandikáltak. Hogy majd kéznél legyenek bárkinek, bárhol és bármikor. Akár nekem is.

Szomorú lélekromboló hetek és hónapok, kemény megpróbáltatások után reménnyel és Jézus iránt érzett szeretettel a szívünkben vártuk az új esztendőt. Hozzon a 2021-es év változást, egy szebb és jobb jövőt, örömteli pillanatokat, mosolygó, ragyogó arcokat, hiányzó öleléseket, kedves családi összejöveteleket, vidám baráti találkozásokat, egymást segítő közösségi együttléteket. Köszönöm a jó szót, kedvességet, figyelmet, megértést és segítséget, amelyet a szeretteimtől, családtól, baráttól, a jóakaratú emberektől kaptam az elmúlt évben. Boldog esztendőt és megszámlálhatatlan szeretetcsomagot kívánok mindenkinek. Sok szeretettel.

Gyönyör Balla Rózsa, Léva

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?