Szükséged van egy új kanapéra? Segítünk megtalálni a megfelelőt!

nappali

Úgy érzed a kanapéd a legjobb éveit már maga mögött hagyta? Akkor itt az idő kicserélni egy szebbre, jobbra és kényelmesebbre. A Biano.hu segít megtalálni a számodra leginkább megfelelőt!

Először mérd meg a szobát

A kanapé megvásárlása előtti először is el kell döntenünk, hogy az új bútordarabot pontosan hova szeretnénk elhelyezni. Amint megtaláltuk a tökéletes helyet, itt az idő kezünkbe venni a mérőeszközt és alaposan megmérni a kijelölt területet. Ne feledd, hogy a kanapé nem lehet fal vagy fűtőtest közvetlen közelében, illetve a dohányzóasztalnak is elegendő helyet kell biztosítani. Ha a kanapé mellé komódot vagy tárolóasztalt tervezel, akkor javasolt ezeknek a bútordaraboknak is kimérni a szükséges teret. Ezzel elkerülheted, hogy túlzsúfolnád a helyiséget vagy az egyes bútorokhoz nem fogsz tudni teljes mértékben hozzáférni.

Természetesen az új kanapét nem kell feltétlenül a régi helyére tenni, a sarokkanapé például elválasztófalként is szolgálhat a szoba közepén.

Válaszd ki a kanapé típusát

Mindent megmértél? Remek! Most kiválasztjuk a kanapé típusát. Választhatsz U-alakú kanapét, sarokkanapét, moduláris kanapét vagy az ülőgarnitúrát fotellel és puffal is kombinálhatod. Ha elég nagy hellyel rendelkezel és nagy a családod, vagy szívesen fogadsz vendégeket, akkor nyugodtan fektess egy U-alakú kanapéba, melyen egyszerre akár 8 ember is elfér. Természetesen mindig a szoba méretéhez igazítsd az ülőgarnitúra méretét. Ha kis nappalival rendelkezel, de sok ülőhelyre van szükséged, érdemes fotellel vagy puffal kiegészíteni a kanapét. Amennyiben viszont ezekre a bútordarabokra sincs elegendő helyed, ne csüggedj, a babzsákok vagy ülőpárnák ezt a problémát is megoldják. Ezeket a kiegészítőket más helyiségekben is kihasználhatod, a nappaliba elég akkor áthelyezni őket, ha már megérkeztek a vendégek és le szeretnének ülni.

Kanapét csakis a saját elképzeléseid szerint válassz

A kanapé kiválasztásánál kérd ki a családtagok véleményét, de másokra ne légy tekintettel. A legfontosabb, hogy te legyél elégedett. Ha ritkán fogadsz vendégeket, ne foglalkozz azzal, hogyan fér majd el rajta négy ember. Ha kettesben éltek, de mindketten szerettek kényelmesen elterülni a televízió előtt, akkor válassz mély beülésű kanapét, így kényelmesen elfértek rajta. Kisgyermekes családoknak ajánlott tartós és ellenálló ülőalkalmatosságba fektetni.

Ne becsüld alá a kárpit fontosságát

Ha valóban minőségi és időtálló kanapéra vágysz, mely évtizedekig otthonod dísze marad, akkor fektess bőr ülőgarnitúrába. A bőr egy természetes anyag, ebből eredően valóban tartós és hosszú ideig megőrzi tulajdonságait. Viszont nem túl légáteresztő, ami egyrészt előny (a szennyeződések nem szívódnak be a bútorkárpit belsejébe), másrészt hátrány, mivel nagyon tapad. Ha nem rajongsz ezért a tulajdonságért, akkor válassz inkább textilt.

A legnépszerűbbek a mikroszálas kanapék, nemcsak olcsók, de szépen is mutatnak, könnyen karbantarthatók és a modern technológiáknak hála sokkal hosszabb élettartammal büszkélkedhetnek, mint valaha. A zsenília, jacquard vagy mikroplüss szintén nagyon kellemes tapintásúak.

Ha eljutsz a színekhez és mintákhoz

Ha nem átmeneti időszakra keresel kanapét és nem is tervezed minden újabb trenddel átalakítani az otthonod, akkor inkább kerüld az élénk színeket, virág- vagy geometrikus mintákat. Lehet, hogy első pillantásra csábítónak tűnnek, de hidd el idővel megunod a látványukat és pár éven belül már kifejezetten bosszantóan fognak hatni. Ilyen kanapét más bútordarabokkal összekombinálni szintén nagy kihívást jelent majd. Sokkal ésszerűbb semleges színeknél maradni, ilyen például a szürke, bézs vagy barna. Ezek a színek remekül kombinálhatók és a színes kiegészítők is gyönyörűen mutatnak velük, legyen az díszpárna vagy szőnyeg.

Ha továbbra is kétségeid vannak, vagy szeretnél még többet megtudni a kanapékról, olvasd eld ezt a kisokost és megtudod, miért érdemes a kanapé töltőanyagát is számításba venni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?