MMA: Poirier kiütötte McGregort

Dustin Poirier

Az amerikai Dustin Poirier megbosszulta 2014-es vereségét Conor McGregor ellen az UFC 257-es eseményen. 
 

A bíró a második menetben vetett véget az MMA-mérkőzésnek, miután Poirier ütései a földre küldték McGregort, aki nem tudta védeni magát (technikai KO). A harc könnyűsúlyban folyt (70 kilós limit).
Már a meccs kezdete előtt nagy volt a feszültség az Abu-Dzabiban található Etihad Arenában, ahova limitált számban ugyan, de beengedtek szurkolókat. Bár McGregortól sosem lehet tudni, mire számítsunk, annyi biztos volt, hogy a felek harca jóval kiegyenlítettebb lesz, mint utolsó találkozásukkor. 


McGregor kezdett jobban
Szoros volt, de McGregor javára billent az első menet. McGregort többek között azért is sorolják a bokszolók elitjébe, mert kiválóan érzi és tartja a távolságot. Ezért is láthattuk azt, hogy a nyitókörben Conor ütései landolnak inkább. A kemény, akár KO-potenciált rejtő ütésekre azonban Poirier számított, és nem ijedt meg tőlük. Sőt mi több, egy-egy ütésváltás után még tovább heccelte McGregort. 
A döntő tényező a bunyóban a Poirier által produkált precíz vádlirúgások voltak, amikre McGregor nem volt felkészülve. Az ír harcos, úgy látszik, felhagyott a karatés állásával, s testtartása sokkal inkább bokszra kész volt. Bár Conor ütéseire a nézők is jobban felriadtak, Poirier rúgásai eközben akkora kárt okoztak, hogy McGregor lábmunkája szinte el is hagyta a bunyót.


Egy karrier első KO-ja
A második menet felénél Poirier a lábakon már mozgásképtelen Mc-Gregort odaszorította a ketrechez, s előhúzta legnagyobb ütőkártyáját: a bokszolását. Előbb egy bal horog talált telibe, majd az ütések lavinája közepette egy jobbos küldte földre McGregort, akit 13 éves karrierje során először ütöttek ki. Bár eszméletét nem veszítette el, kezeit már nem tudta fenntartani, s olyannyira védtelen volt, hogy a bíró kénytelen volt véget vetni a harcnak. McGregor még percekkel később sem bírt lábra állni. A vesztes meccs ellenére McGregor alázatos maradt, gratulált Poirier-nek, és elmondta, hogy többet tervez majd bunyózni 2021-ben. 
Poirier megmutatta, hiba volt őt alábecsülni, hiszen jóval aktívabb és sikeresebb is volt az utóbbi években. Korábban egy interjúban elmondta, hogy ő úgymond „üzemanyagként” használta azt, hogy esélytelenként tekintenek rá. A McGregor feletti győzelem Poirier – avagy „A Gyémánt” – számára egyértelműen bajnoki meccset jelent a közeljövőben. Hogy ki ellen, azt még nem tudni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?