Új mutációk, régi elméletek

hoax

A koronavírus elleni oltások és a vírus új mutációinak megjelenésével tovább erősödtek azok az elméletek, hogy a vakcináció egy „felsőbb rend érdeke”, és/vagy csak üzlet a gyártóknak, na és továbbra is erősen tartja magát az a nézet is, hogy az egész mögött Bill Gates áll, aki így akar csipet ültetni az emberiségbe, hogy aztán mindenkit kövessen és mindenkiről személyes információkat gyűjtsön.

És persze hogy a Facebookon kering a legtöbb ilyen információ. Azon az oldalon, ahol az emberek önként és dalolva osztanak meg magukról akkora mennyiségű – és rendkívül részletes – információt, hogy abból akár nemcsak a politikai beállítottságuk vagy a szexuális orientációjuk sejthető, de akár egy teljes kórkép is kiolvasható.

Vizsgáljuk meg mégis az oltást ellenzők egyik nagy félelmét, hogy pont a vakcinával akarnak információkat gyűjteni róluk. Ma már online és hagyományos formákban is annyi információt osztunk meg magunkról, mintha faliújságon hirdetnénk ki. Aki akar, szinte mindent kiolvashat belőlük. A nagy áruházláncok törzsvásárlói kártyáival a vásárlási szokásaink monitorozhatók (van olyan cég, amely ez alapján küldi ki a kedvezményes kuponokat). A cég pontosan tudja, mikor, mit vásárolunk, mikor térünk át olcsóbb/drágább termékre. A mobilszolgáltatók a telefonálási, internetezési szokásainkat figyelhetik meg, a tévészolgáltatók pedig azt is tudhatják, mennyit, mikor és mit nézünk a lapos képernyőn. És akkor még nem beszéltünk olyanokról, mint a Google, amely a keresések alapján tudja, mikor mire vagyunk kíváncsiak, miről szeretnénk több információt. A randikereső appokban megosztott képek és leírt vágyak pedig szinte lemeztelenítenek bennünket.

Ezek azonban csak adatok, és egy célt szolgálnak: pénzszerzési lehetőséget. Az adattenger ugyanis a 21. század egyik legnagyobb kincse – hirdetéssé, vásárlássá, jutalékká változtatható. Erről könnyen megbizonyosodhatunk, amikor az interneten keresünk valamit, és kis idő múlva már épp ilyen reklámok jelennek meg a böngészőben. Legyen szó sportcipőről, elektronikai cikkről, utazásról... Egy nagyvárosi embernél biztosan nem jelenik meg eladó traktor, ahogy a falusi internetező sem fog találkozni villamosbérlet-vásárlásra buzdító reklámmal. Ez a jelenség pedig nem más, mind a célzott reklám, annak is egyik leghatékonyabb formája – alapját pedig az adatok jelentik. Nem véletlen, hogy a nagy cégek többtucatnyi adatmérnököt alkalmaznak, akik a felhasználók által megosztott információkat pénzzé teszik. Mi pedig az ingyenesnek gondolt platformokon az adatainkkal fizetünk.

Bárki bármennyire is fontosnak hiszi magát, ezekben a rendszerekben ő is csak egy szám, az általa megosztott információ pedig csak egy adat, egy minta a rengetegben. Hiába sejti a Microsoft alapítóját az oltások mögött: ha Bill Gates kíváncsi lenne az adataira, akkor megnézné az illető Facebook-oldalát.

Nyilván nem Bill Gates csipjei miatt kell legalább 70 százalékos átoltottság, hanem hogy véget vessünk a járványnak és az azzal együtt járó korlátozásoknak, visszanyerjük szabadságunkat. Hiába az oltásellenesek tiltakozása, a tudomány mai állása szerint nincs más lehetőség. Ahogy korábban is, a nagy járványoknak a sokszor kötelező oltások vetettetek véget, úgy minden bizonnyal a koronavírust is így tudjuk magunk mögött hagyni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?