2021 a letisztult pasztellszínek éve

hazt

A hangzatos „új év, új kezdet” nemcsak újévi fogadalmainkra, szokásainkra érvényes, hanem a lakberendezési kultúrában is évről évre új irányt, trendet vetít előre. A 2021-es év a letisztult színvilágot fogja képviselni a belsőépítészetben: idén is a pasztellszíneké lesz a főszerep.

Folytatódik a trend

Az izgalmas színárnyalat már 2020-ban a modern otthonok meghatározó eleme lett. A pasztellszíneket népszerűsítő divathullám tavalyról maradt itt, s egészült ki apróbb elemekkel, részletekkel. A letisztultságot hirdető natúr pasztellszínvilág nyugalmat, harmóniát kölcsönöz otthonunk bármely szegletének. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy alakítható át, frissíthető fel, gondolható át életterünk az új lakberendezési divat szerint.

Tervezés után kivitelezés

Alapvető hibaként könyvelhető el, ha kizárólag színes falakat értünk pasztell alatt. A fehér, a világosszürke, a bézs árnyalatokat is remekül fel tudjuk használni, éppen ezért nem feltétlenül kell átfestenünk otthonunk egy szegletét. Ha mégis úgy döntünk, hogy szeretnénk felfrissíteni a nappalit, az étkezőt, elég egy falat színesre festeni a többi maradhat korábbi színében. Mielőtt nekifognánk az átalakításnak, először tervezzük meg a részleteket. Ha a nappalit vesszük alapul, gondoljuk át, mit szeretnénk megtartani, s mit szeretnénk lecserélni. Érdemes feltenni magunknak azt a kérdést is, hogy vajon mennyi tőkét tudunk mozgósítani erre a célra: tudunk-e, szeretnénk-e új bútorokat, egyéb kiegészítőket venni stb.

Megvalósítás

Miután átgondoltuk otthonunk felfrissítését, jöhet a megvalósítás. Fontoljuk meg lépésről lépésre, hogy min szeretnénk változtatni. A teljes felfordulás elkerülése érdekében úgy ütemezzük az átalakítást, hogy minimalizáljuk az ebből adódó nézeteltéréseket. A világjárvány miatt ugyan nehéz előre megtervezni az átalakítást, mégis az bizonyulhat kézenfekvőnek, ha csinálunk egy tervet, s az épp aktuális rendeletekhez igazítjuk a kivitelezést. Az is megfontolandó, hogy a festéket mikor szerezzük be: hogy ne kerüljünk kellemetlen helyzetbe, alaposan számoljuk ki, pontosan mennyire van szükségünk. A járvány miatt könnyen járhatunk úgy, hogy nem tudjuk pótolni a kiválasztott árnyalatot, mivel nem jutunk el a festékboltig.

Jöhetnek a kiegészítők

A kiegészítők elhelyezése nemcsak az átalakítás végét, hanem az elejét is jelentheti. Ha nem szeretnénk átfesteni egyetlen falat sem, akkor is remek és költséghatékony ötletnek bizonyulhat a kiegészítők lecserélése. Új vázák, párnák, plédek beszerzésével dobhatjuk fel otthonunkat. Kiegészítőként tekinthetünk szintén minden olyan természetes anyagra, amely eddig is otthonunk része volt. Például egy fából készült kisasztal remek éke lehet a nappalinak: a hangulatot fokozhatjuk még egy stílusosan elhelyezett pasztellszínű vázával vagy cseréppel, melyben dekorációs céllal elhelyezünk egy növényt. Mielőtt beszerzőkörútra indulnánk, érdemes szétnézni a padláson, pincében: biztosan találunk egy-két olyan tárgyat, amely most újragondolható, felhasználható.

Jó tudni!

Ha otthonunk hangulatán, összhatásán szeretnénk változtatni, legegyszerűbb és legcélszerűbb megoldásnak a falfestés bizonyulhat. Érdemes olyan árnyalatot választani, melyet könnyen lehet kombinálni más színekkel, formákkal, kiegészítőkkel. Mielőtt nekiveselkednénk az átalakításnak, érdemes megvitatni a döntést mással is. A modern technológiának köszönhetően számos applikáció segít elképzelni ötleteinket: telepítsünk okoseszközünkre olyan programot, amely vizuálisan meg tudja mutatni elképzeléseinket.

lakbermagazin.hu | RN

A teljes írás a VasárnapHáztartás mellékletben jelent meg!

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti: https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?