Ukrajna már szervezi is a Zelenszkij–Biden-találkozót

Volodimir Zelenszkij

Az ukrán diplomácia már dolgozik Joe Biden frissen beiktatott amerikai elnök meghívásán Ukrajnába, illetve Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek egy esetleges egyesült államokbeli látogatásán – jelentette ki Volodimir Jelcsenko, Ukrajna washingtoni nagykövete csütörtökön az Ukrinform hírügynökségnek.

A diplomata ugyanakkor hozzátette, hogy a találkozó előtt telefonos megbeszélésre kell sort keríteni a két államfő között, ami szerinte hamarosan megtörténik.

A nagykövet szavai szerint a diplomáciai kapcsolattartás és a kétoldalú együttműködés továbbfejlesztése szempontjából fontos a személyes kapcsolatok kialakítása. „Nyilvánvaló, hogy erre a látogatás a legjobb lehetőség” – szögezte le.

Kifejtette, hogy az új amerikai adminisztráció, köztük maga Biden az ukrajnai helyzetet illetően jól értesült, így konkrét kérdésekre fog összpontosítani. „Ezek elsősorban a korrupció elleni harc, hiszen itt az ideje a szavakról a tettek mezejére lépni. Másodsorban pedig az igazságszolgáltatási rendszer reformja” – magyarázta Jelcsenko.

Biztosított afelől, hogy Ukrajna és az Egyesült Államok közötti kapcsolattartás a koronavírus-világjárvány közepette sem áll le.

„Az elmúlt év alatt mind mi, mind más országok megtanultunk távolról dolgozni. Például a következő napokban virtuális módban adunk otthont a leszereléssel és biztonsági kérdésekkel foglalkozó ukrán-amerikai vegyes csoportnak” – emelte ki Jelcsenko. Hozzátette, hogy folynak ezenkívül a stratégiai és a külpolitikai vegyescsoportok üléseinek előkészítései is. Megjegyezte még, hogy az érdemi munka azután indul be, amint kinevezik az új tisztségviselőket az új adminisztrációban, beleértve az Ukrajnával foglalkozókat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?