Liam Neeson új akciófilmje vette át az amerikai kasszasikerlista vezetését

Liam Neeson

Liam Neeson új akciófilmje, a The Marksman vette át a hétvégi észak-amerikai kasszasikerlista vezetését. A filmre premierhétvégéjén 3,2 millió dollárért váltottak jegyet a nézők a mozikban.

A Robert Lorenz rendezésében készült produkció főhőse egy arizonai veterán (Neeson), aki segít egy fiatal mexikói fiúnak a szökésben, akit a drogkartell üldöz. A filmet Észak-Amerika-szerte 1975 moziban kezdték játszani a hétvégén, és a hétfői Martin Luther King-ünnepnappal együtt előre láthatóan 3,7 millió dollárra nő a bevétele a Variety.com beszámolója szerint.

Neeson előző, októberben bemutatott akciófilmje, a Becsületes tolvaj, amely szintén az Open Road produkciós cégnél készült, az Egyesült Államokban végül 14 millió dollárral zárta forgalmazását, globálisan pedig 28 millió dollárt keresett.

A The Marksman, akárcsak a Becsületes tolvaj vagy a Robert De Niro főszereplésével forgatott Nagyapa hadművelet a pandémia alatt nagyon alacsony bevétellel tudtak eljutni a kasszasikerlista élére. A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt ugyanis az észak-amerikai mozik 65 százaléka zárva tart.

A Wonder Woman 1984 egyelőre a második helyet szerezte meg a listán. A Warner Bros. adatai szerint a Gal Gadot főszereplésével készült szuperhősfilm a négynapos hosszú hétvége alatt összesen 2,6 millió dollárral növeli jegybevételeit Amerikában.

A harmadik helyen jelenleg a Croodék: Egy új kor című animációs film szerepel, de a Variety.com szerint a hétfői bevétellel együtt elképzelhető, hogy eléri a 2,9 millió dolláros jegybevételt, és így végül meg tudja előzni a Wonder Woman 1984-et.

A Wonder Woman 1984 200 millió dollárból készült. A filmet a Warner Bros. egyszerre kezdte forgalmazni a mozikban és észak-amerikai HBO Max streamingszolgáltatásán. A produkciót, amelynek eddigi globális bevétele már 141,7 millió dollár, vasárnap leveszik az HBO Max kínálatáról, és csak a mozis forgalmazás végén, pár hónap múlva kerül vissza a streamingre.  

A Croodék című, kőkorszakban játszódó animáció folytatásának globális bevétele már 134,8 millió dollár.

A negyedik helyen 1,05 millió dolláros jegyeladással a News of the World áll, amelynek főszerepét Tom Hanks alakítja. A westerndráma a négy nap alatt várhatóan 1,27 millió dollárt (379 millió dollárt) keres majd a mozikban.

A Milla Jovovich közreműködésével forgatott Monster Hunter című produkció az ötödik a hétvégi kasszasikerlistán. A videojáték-adaptációra péntektől vasárnapig 920 ezer dollárért váltottak jegyet a nézők, és a hétfői bevétellel együtt elérheti az 1,09 millió dolláros jegyeladást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?