A járvány nyertesei, aranykorukat élő webshopok

Amazon
Pozsony |

A járvány nyertesei közé tartozik az online eladás, győzelmi menetelését még tavaly húsvétkor kezdte.

„A járvány miatt ügyfeleink tavaly 80%-kal több pénzt hagytak a webáruházakban, mint az előző évben. A leglátványosabb ugrás a húsvét előtti üzletbezárások során volt, így áprilisban az online vásárlások 145%-kal haladták meg az egy évvel korábbit. A másik csúcspont a karácsony előtti időszak, akkor 75%-os volt az éves növekedés” – mondta Matej Horňák, a Szlovák Takarékpénztár elemzője.

Vonzó a külföldi

Továbbra is a külföldi webáruházak népszerűbbek, Horňák szerint tavaly az internetes vásárláskor elköltött minden 100 euróból 57 külföldre vándorolt. Egy évvel korábban ez még 66 euró körül volt, vagyis kissé felzárkóztak a hazai webáruházak. „Abszolút összegben a Szlovák Takarékpénztár ügyfelei tavaly csaknem 670 millió eurót költöttek netes vásárlás során, majd 200 millióval többet az egy évvel korábbinál” – tette hozzá Horňák. Szerinte az internetes vásárlás népszerűsége a járvány előtt látványosan nőtt, a koronavírus azonban azokat is rákényszerítette erre, akik úgy gondolták, hogy erre még nincsenek felkészülve.

Tart a kiárusítás

Persze a karácsony utáni kiárusítás is a világhálóra költözött. „A várhatóan január végéig tartó kiárusítások során akár 70%-os kedvezményekkel is találkozhatunk” – nyilatkozta Pavla Hobíková, a Mall Group szóvivője. Szerinte a legnagyobb érdeklődés a háztartási eszközök, elektronikai termékek és a játékok iránt mutatkozik, a tavaszra készülve azonban már sokan vásárolnak biciklit.

(mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?