Így látja a jövőt a Renault

Renault 5
Pozsony |

A múlt héten tartott párizsi, Renaulution elnevezésű online sajtótájékoztatóján ismertette a Renault, milyen tervei vannak az elkövetkezendő öt évben. Kiderült, hogy 2025-ig legalább 14 újdonságot akarnak a piacra dobni. 

A jövőképet a márka új főnöke, a Seatból érkező Luca de Meo ismertette. Nem rejtette véka alá, hogy a márkára, mint ahogy az egész iparágra is, komoly transzformáció vár. A szigorú uniós károsanyag-kibocsátási normák és a koronavírus-járvány ugyanis többé nem engedi, hogy a márkák egyetlen célja az legyen, hogy a lehető legtöbb autót gyártsák le egy évben. 

Ahogy de Meo hangsúlyozta, a mennyiség előtt előnyben részesítik majd a minőséget és az értéket – főként a mobilitást érintő projektek terén. Ez sem jelenti viszont azt, hogy nem dolgoznak majd új modelleken, épp ellenkezőleg: 2025-ig 14 új modellel akar a Renault előrukkolni, ebből hét lesz tisztán elektromos meghajtású. Az egyik legérdekesebb újdonság a Renault 5 modell lesz, amely az előző évszázad 80-as éveiben volt népszerű. Reinkarnációja után már kis városi elektromobil lesz belőle, bemutatását 2023-ra tervezik. A haszongépjárművek esetében a Renault továbbra is a dízelmeghajtásra fog összpontosítani, ám emellett a következő években óriási hangsúlyt helyez majd az alternatív meghajtásokra. Például az E-Tech full-hybrid technológia a Clión kívül belátható időn belül a Captur és az Arkana modellekben is megjelenik. 

A tervezett projektek közül az egyik legizgalmasabb a használt autók felújítása. Ebből a célból a márka átalakítja a franciaországi Filsben található gyárát, s már idén megkezdi a munkát, hogy új életet leheljen a használt járgányaiba. A tervek szerint évente százezer autót javítanak majd meg ebben a gyárban, egyebek mellett a használt dízelmeghajtású LCV-járgányokat fogják átalakítani gázüzemű vagy elektromos meghajtású autókra, más személyautókon az elhasznált alkatrészeket fogják kicserélni, hogy ismét visszatérhessenek a közúti forgalomba. Mindezek keretében a már elhasznált alkatrészeket vagy más komponenseket feldolgozzák és újrahasznosítják az új modellek gyártása során. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?