Január végéig igényelhetnek kedvezményt a lakosok

Léva
Léva |

Elektronikus formában, vagy nyomtatott formában, levélben postázhatják január végéig a lévai lakosok az ingatlanadóval, valamint más városi illetékekkel kapcsolatos nyomtatványokat. A városi hivatal pénztárát bezárták, ezért az önkormányzat bakszámlájára utalhatják át a szükséges összeget.

Az éves szemétdíj 39,96 euró, de azok a lakosok, akik a munkaszerződésükkel igazolni tudják, hogy kilencven napnál hosszabb ideig nem tartózkodtak a bejelentett lakhelyükön, csupán az összeg felét fizetik. Hasonlóan kedvezményben részesülnek azok a lévaiak is, akik igazolást küldenek be az átmeneti lakhelyükről. Az egész éves illetéket abban az esetben engedik el, ha a lakos egész évben külföldön, vagy valamelyik szociális intézetben tartózkodott, vagy a tanulmányai miatt volt távol az otthonától. Január 31-ig kell benyújtaniuk a lakosoknak az ingatlanadó bevallásukat, az ehhez szükséges nyomtatványt megtalálják a város önkormányzati honlapján. Huszonöt százalékos kedvezményben részesülnek az egészségkárosult, illetve a hatvankét évnél idősebb lakosok. Az adóbevallás részét képezi az adókedvezmény igénylése a szükséges indoklással. Az ebadó összege más a lakóházban és a családi házban élő kutyatulajdonosok számára. A lakásban tartott kutyáért évi 36, a családi ház udvarán tartott állatért évi 11 eurót fizetnek Léván. Ötven százalékos kedvezményt kapnak a Gyémánt-plakett tulajdonos önkéntes véradók. Nem kötelesek ebadót fizetni a speciális képzésben részesülő állatok tulajdonosai, és egy évre mentesülnek az illeték befizetése alól azok a lakosok is, akik menhelyről fogadtak be kutyát.

Az ingatlanadóval, valamint más városi illetékekkel kapcsolatos változásokat és a szükséges kedvezményeket legkésőbb február 1-ig igényelhetik, kérvényezhetik írásban a lakosok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?