Remišová: Matovič még nem nyújtotta be az országos tesztelésre vonatkozó javaslatot

Veronika Remišová
Pozsony |

Igor Matovič miniszterelnök és Marek Krajčí egészségügyi miniszter (mindkettő OĽaNO) még nem nyújtott be konkrét javaslatot az országos tesztelés megszervezésére – tájékoztatott Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke. „Akkor mondok véleményt, ha már láttam a javaslatot” – mondta Remišová.

„Mindannyian egyetértettünk abban, hogy – bár nem csodaszer - a tesztelés az egyik eszköz a világjárvány megfékezésére. Célirányosan, eredményesen kell alkalmazni, ott ahol a legnagyobb hatásfokkal használható” – mondta Remišová. A Za ľudí támogatja a tesztelést a leginkább érintett járásokban, ott, ahol ez fontos, valamint azokban a vállalatokban, ahol segítség kell a teszteléshez szükséges infrastruktúra kialakításához. „Ami a konkrét javaslatot illeti, azt a miniszterelnök és az egészségügyi miniszter még nem nyújtotta be. Csak akkor tudok hozzászólni, ha már megismertem” – mondta az általános teszteléssel kapcsolatban.

Remišová szerint az oltási kampányra kell összpontosítani, mert az az egyetlen hosszú távú megoldás a járvány megfékezésére. „Javaslom az emberek közötti kommunikáció javítását és a felvilágosítást. Az oltás eredményessége és az intézkedések betartatása szempontjából rendkívül fontos az, hogyan kommunikál a kormány” – tette hozzá.

Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy újabb átfogó tesztelést szerveznek, amit addig ismételnek, amíg az új esetek gyakorisága 0,5 százalék alá nem csökken. Nem egészen két héten belül letesztelik a lakosságot. A miniszterelnök felszólította a leginkább érintett régiók önkormányzatait, ha módjukban áll, már a hétvégén kezdjék el a szűrést. Negatív koronavírus-teszt kell majd ahhoz, hogy kivételt kapjanak az emberek a kijárási korlátozás alól, hogy munkába utazhassanak, vagy a természetben tartózkodhassanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?