Imre Tamás újabb elsősége a sakkversenyen

sakk

14 résztvevővel online sakkversenyt rendeztek Ipolyfödémesen.

Másra készültek Ipolyfödémesen, amikor felmerült 40. karácsonyi sakkversenyük megszervezésének gondolata. A jubileum kínálta az ünnepélyességet, a vendégcsapatok meghívásának lehetőségét. A koronavírus azonban más helyzetet teremtett: online térbe kényszerítette a Lévai járás 272 lelket számláló településének versenyre vágyó sakkbarátait. Míg 2019-ben a palásti Janovsky Norbert nyerte a tornát, 2020-ban ismét Imre Tamás végzett az élen.

„Három egymást követő évben, 2016 és 2018 között is megnyerte a tornánkat, tehát idén is esélyesként indult. Végül hét partiból szerzett hat ponttal lett első, fél ponttal megelőzve a második palásti Janovsky Norbertet és a harmadik ipolysági Varga Lászlót – tájékoztatta lapunkat Jámbor István, a hagyományos karácsonyi verseny szervezője. – Két döntetlennel, vesztes játszma nélkül született Tamás újabb tornagyőzelme. Elegánsan, de nem fölényesen nyert, hiszen az utolsó fordulóig kétséges volt, ki végez az élen. A végén már csak vesztenie nem volt szabad. Történetesen velem játszotta hetedik, utolsó játszmáját, s bár erősebb állása volt, gálánsan döntetlent ajánlott, amit elfogadtam.”

14-en kapcsolódtak be a 40. karácsonyi versenybe, javarészt ipolyfödémesiek, de volt köztük palásti, felsőtúri, ipolysági és budapesti vendégjátékos is, akik ebben az évben végül helybelit nem is engedtek a legjobb három közé. Bakó István évtizedekkel ezelőtt rakta le a verseny alapjait, napjainkban pedig Jámbor István élteti a hagyományt, idén más útra terelve. „Kaptunk a sorstól egy csapást, amit nem úgy reagáltunk le, hogy meghátráltunk. Egy kétszáznál alig több lélekszámú településen megtaláltuk a módját annak, hogy szokatlan körülmények között, de megrendezzük hagyományos versenyünket. Semmiképpen nem akartam kihagyni a negyvenediket. Hajtott egy egészséges dac, hogy mi csak azért is játszani fogunk” – sorolta indítékait a házigazda, aki a negyedik helyen zárt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?