Ötezer eurós fejlesztés a gútai dzsúdóklubban

judo

A Szlovák Dzsúdószövetség támogatásának köszönhetően új dzsúdószőnyeget kapott a JKG.

Lassan ötvenéves történelme van a dzsúdónak Gútán, hosszú évtizedekig a helyi II. Rákóczi Ferenc általános iskola tornatermében készültek a Judo Klub Gúta (JKG) versenyzői. Aztán 2011-ben a település önkormányzatának köszönhetően a városháza addig használaton kívüli emeleti helyiségei kerültek az egyesület kezelésébe – tudtuk meg Kárpáty Ernőtől, a klub elnökétől. Akkor pár hónap alatt a szponzoroknak, az összefogásnak, illetve rengeteg munkának köszönhetően sikerült kialakítani, valamint felújítani a terem helyiségeit. 

„A dojo tagjai tudták, hogy új helyükre vigyázniuk kell, illetve meg is becsülték azt, így ez a hozzáállás vezethetett el odáig, hogy az elmúlt csaknem tíz év alatt sokak segítségével folyamatosan korszerűsítettük az edzőtermet, javítottunk a felszereltségén” – mondta az egyesület vezetője. 

A 2020-as évben lényegében felkerült a jelképes korona a klubra, hiszen az erősítőterem mellett az öltözők és a mellékhelyiségek is európai színvonalúvá váltak, ám a legnagyobb és leglátványosabb újítás a küzdőfelület cseréje volt, ami a Szlovák Dzsúdószövetség támogatásának köszönhető. A szervezet 196 négyzetméternyi dzsúdószőnyeget ajándékozott a JKG-nek tavaly decemberben, melynek az értéke közel 5000 euró. 

Ezzel a fejlesztéssel Gútán a hetven-nyolcvan dzsúdós a legkisebbektől a legnagyobbakig méltó körülmények között sportolhat, de Kárpáty Ernő elmondta, hogy helyet adnak a Contendo MMA & Brazilian Jiu-jitsu klub sportolóinak is.

„A 2021-es évben szeretnénk tovább folytatni a korszerűsítést, reményeink szerint erősítőtermünk kerül a fókuszba. Bízom benne, hogy mihamarabb végett érnek a korlátozások, és újból visszaállhatunk az eredeti működésünkbe, és a versenyekre tudunk ismét koncentrálni” – zárta gondolatait Kárpáty Ernő klubelnök. 

Kurkó Gyula

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?