Nyitrán megkezdődött a tömeges tesztelés, az állomások előtt hosszú sorok állnak

országos tesztelés

Pénteken délután 3 órakor megkezdődött Nyitrán a tömeges tesztelés a COVID-19 betegségre. A városban 37 mintavételi állomáson tesztelnek. 

Több állomás előtt már 2 óra után elkezdtek sorakozni az emberek, a tesztelés megkezdése után nem sokkal pedig a legtöbb helyen már több tucatnyian várakoztak. A tesztelés szombaton és vasárnap (január 9-10.) is folytatódik.

Marek Hattas polgármester elmondása szerint a városnak elegendő teszt és tanúsítvány áll a rendelkezésére. A tesztelés lebonyolítását segíti az egészségügyi szakemberek mellett több száz önkéntes, valamint katonák is. Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter korábban arról tájékoztatott, hogy a kormány 150 hivatásos katona, köztük 30 katonaorvos bevetését hagyta jóvá a nyitrai tömeges teszteléssel összefüggésben.

A tesztelésre felkészült a Nyitrai járás mind a 60 községe. Eva Hajdamárová, a nyitrai járási hivatal elöljárója a TASR hírügységnek elmondta: 70 mintavételi helyet készítettek elő, Verebély (Vráble) városában további kilencet. Káp (Kapince) és Újlacska (Malé Zálužie) közös tesztelőállomást létesített, mely az utóbbi faluban található.

A Nyitrai járás városai és községei azért döntöttek a tömeges tesztelés mellett, mert az egész régióban válságos a járványhelyzet. A nyitrai kórházak elérték a kapacitásuk határát. Hétfőtől (január 11.) az egész járás területén szigorú kijárási tilalom lép életbe. Hét napnál nem régebbi, negatív koronavírus-teszt nélkül nem lehet majd sem munkába, sem a természetbe járni, csak a legközelebbi élelmiszerüzletbe, drogériába vagy gyógyszertárba lehet majd elmenni. A rendőrség néhány napja szigorúbban ellenőrzi a kijárási tilalom betartását.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?