Ukrajnában ismét ötezer fölötti új beteget jegyeztek fel

koronavírus Ukrajna

Ukrajnában keddre ismét gyorsult a koronavírus-járvány terjedése, a megelőző napihoz képest ezernél is több, ötezer fölötti új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, továbbá kétszáznál több elhunytat, de a gyógyultak száma is kiemelkedően magas volt.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 5334 új esettel 1 083 585-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 202 áldozattal 19 129-re. Eddig 747 408-an gyógyultak meg, közülük előző nap csaknem 14 ezren, az aktív betegek száma így csaknem kilencezerrel 317 048-ra csökkent.  

Előző nap a legtöbb új beteget, 846-ot megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel – közölte Vitalij Klicsko főpolgármester. Kijevben az azonosított fertőzöttek száma meghaladta a 114 ezret, az elhunytaké pedig 26-tal 2003-ra emelkedett.

Előző nap az országban 1280 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján részben megerősítette azt az előző nap a médiában megjelent információt, amely szerint a már bejelentett, január 8-tól életbe lépő háromhetes szigorított karantén ideje alatt nem lehet majd a szupermarketekben sem ruhaneműket, sajtótermékeket és több más fogyasztási cikkek árusítani, csak kizárólag élelmiszereket, gyógyszereket, tisztálkodási, és illatszereket, valamint állateledeleket, magvakat és növényvédőszereket. Kiemelte ugyanakkor, hogy a háztartási vegyszerek árusításának engedélyezéséről, illetve tilalmáról viszont még nem döntöttek, erről a keddi kormányülésen hoznak határozatot.

Január 8–24. között a kormány korábbi közlése szerint várhatóan szünetelni fog az oktatás az iskolákban, továbbá a kávézók, bárok, éttermek kizárólag elvitelre dolgozhatnak majd. Ezen felül csak az élelmiszereket, gyógyszereket illat- és háztartásiszereket, illetve állateledeleket árusító üzletek tarthatnak nyitva. A közösségi közlekedés viszont változatlanul működni fog.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?