Hosszan kígyózó sorok a tesztelőpontokon

Érsekújvár
Érsekújvár/Udvard/Vágsellye |

Az Érsekújvári járásban az aktuális adatok alapján 3216 koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván, az év első napjaiban két új beteget regisztráltak. A Vágsellyei járásban 1000 koronavírus-fertőzött van, az év első napjaiban hat új esetet vettek nyilvántartásba.

Érsekújvárban az Oktató Kórházra és Rendelőintézetre is érvényesek a korlátozások, és csak sürgős esetben látják el a betegeket, kivételt képeznek az onkológiai páciensek és a koronavírussal fertőzött betegek. Az antigén-tesztelést a kórház parkolójában naponta 8-tól 12 óráig végzik a lakosok számára, a kórházba érkező betegeket 6-tól 12 óráig tesztelik.

 

Mindkét tesztelőponton naponta mintegy 250 tesztet végeznek. Hétfőn a kórház parkolójában mintegy húszan-harmincan várakoztak, a patológiai részlegen lévő PCR-tesztelőhelyen, ahová 8-tól 12-ig várják a regisztrált jelentkezőket, a megszokottnál jóval többen, mintegy negyvenen sorakoztak. Érsekújvárban antigén-tesztelést végeznek az Ajax vendéglő közelében lévő épület hátsó bejáratánál, a lakótelep zöldterületén több mint hetvenen sorakoztak délelőtt tíz óra tájban. A közeli kávézó dolgozói forró italoka kínáltak a sorakozóknak. 

 

Udvardon a kultúrházban lévő tesztelőponton, ahová 10-től 18 óráig várják a lakosokat, a főút mentén, egészen a gyógyszertárig kígyózott a sor a délelőtti órákban. Ezen a tesztelőhelyen 10 és 12 óra között előnyben részesítik a helyi lakosokat. Vágsellyén is több mint félszázan várakoztak antigén-tesztelésre hétfőn, a rendelőintézetnél lévő tesztelőponton. A sor egészen a postahivatalig ért. A legtöbben a munkaadó kérésére teszteltették le magukat újra, a fiatalabbak közül sokan azért állták ki a több órás sort, mert az ünnepeket követően visszatérnek a fővárosi szállásukra, itt tanulnak, itt dolgoznak, nem szeretnék megfertőzni a lakótársaikat és a kollégákat.

 

Vágsellyén a Deáki úton lévő tesztelőpontot, amely jóval messzebb van a város központjától, és ahol 10-től 14 óráig tesztelik a lakosokat, elsősorban a régióban élők keresték fel az ünnepeket követő első munkanapon. A közösségi oldalakon újfajta szolgáltatásokat kínálnak a leleményes lakosok, a fizetett sorban állásért tíz eurót kérnek. A távolabbi tesztelőhelyekre való kiszállítás és a sor kiállása húsz euró. Akadtak vágsellyei lakosok, akik a hosszú sorok miatt inkább Nagyszombatba, mások Érsekújvárba indultak tesztelésre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?