Ismét listavezető lett a Last Christmas

ss
London |

Megjelenése után 36 évvel ismét listavezető lett Angliában a Wham! duó Last Christmas című dala, a streamingszolgáltatóknak köszönhetően. Az ünnepek alatt összesen 9,2 millióan streamelték a dalt különböző platformokon. 

A mára klasszikussá nemesedett George Michael-szerzeménynek eredetileg kevés köze volt a karácsonyhoz, inkább egy tönkrement párkapcsolatról szól. A refrénben szereplő karácsony szó miatt azonban a Wham! menedzsere azt javasolta, hogy a videóklipnek legyen karácsonyi témája. 

George Michael alig huszonegy évesen írta a dalt, amely 1984 decemberében felkúszott ugyan a brit kislemezlista élére, ám nem sokáig tanyázhatott ott, mert a Band Aid segélydala, a Do They Know It's Christmas letaszította a trónról. Azóta további hat alkalommal került a top 10-be, legutóbb 2017-ben decemberében, amikor is a második helyig jutott. Abban az évben a rajongók szerették volna a lista élére segíteni a dalt George Michael halálának első évfordulójára (a Gram-my-díjas popsztár 2016 karácsonyán halt meg). Internetes mozgalmat indítottak a minél többszöri lejátszás érdekében, ám a dal akkor csak második lett, Ed Sheeran Perfectjét nem tudta megelőzni. Ezúttal minden különösebb kampány nélkül került a lista élére a Last Christmas, leszorítva onnét a LadBaby karan-téntematikájú karácsonyi dalát, a Don't Stop Me Eatinget. 

A BBC ennek örömére felkereste az egykori Wham! másik tagját, Anderw Ridgeley-t, aki meghatódott a hír hallatán. Szerinte az, hogy a Last Christmas mára igazi örökzöld lett, George Michael dalszerzői zsenialitását bizonyítja. „Ő is büszke és boldog lenne most” – monda a visszavonultan élő Ridgeley. 
A dal egyébként tavaly egy mozifilmet is inspirált – Emma Thompson fejéből pattant ki az ötlet, ő volt az egyik forgatókönyvíró és a producer is, amellett, hogy játszott benne. A szintén Last Christmas című amerikai–brit romantikus komédiát a kritika fanyalogva fogadta, annak ellenére, hogy a híres dal is elhangzik benne. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?