A cseh elnök január második felében kapja meg az oltást

Miloš Zeman

Miloš Zeman cseh elnök január második felében fogja megkapni az új típusú koronavírus elleni védőoltást – közölte vasárnap a Lányban található elnöki kúrián tartott újévi fogadás után újságírókkal Andrej Babiš cseh miniszterelnök.

Babiš elmondta, hogy az államfő legközelebbi szokásos orvosi felülvizsgálata akkor esedékes, és akkor fogják beoltani azzal az oltóanyaggal, amely akkor éppen rendelkezésre áll. Zeman korábban úgy nyilatkozott, hogy meg szeretné várni, amíg elkészül egy olyan vakcina, amelyből egyetlen oltás is elég a védettséghez. A Csehországban jelenleg beadott Pfizer/BioNTech vakcinából két adag beadása szükséges.

Az újévi fogadásra az elnök eredetileg Babiš feleségét és gyermekeit is meghívta, és Zeman családja is jelen lett volna, amit az ellenzék és a közvélemény is megütközéssel fogadott, mert Csehországban jelenleg minden korábbinál szigorúbb járványvédelmi korlátozások vannak érvényben; kettőnél több ember nem találkozhat, ha nem egy háztartásban élnek. Végül egyik család sem volt jelen, csak az elnök és a miniszterelnök találkozott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?