Ukrajnában megint több mint kilencezer új beteget jegyeztek fel

koronavírus Ukrajna

Továbbra sem lassul a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, az előző napihoz hasonlóan ismét több mint kilencezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, viszont megint jelentősen nőtt a gyógyultak száma.

A pénteken közölt hivatalos adatok alapján az elmúlt napon 9432 esettel 1 064 479-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 147 áldozattal 18 680-ra. Eddig 720 009-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint tízezren, az aktív betegek száma így több mint hétszázzal 325 790-re csökkent.

A legtöbb új beteget, 885-öt az elmúlt napon ismét az ország legfertőzöttebb területéről, a fővárosból jelentették, velük együtt az azonosított fertőzöttek száma Kijevben már meghaladta a 112 ezret, az elhunytaké pedig 16-tal 1935-re emelkedett.

Az ukrán egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai alapján Ukrajnában a koronavírus előfordulási aránya 324 fő 100 ezer lakosra vetítve – írta az UNIAN hírügynökség. Ez több mint nyolcszor magasabb annál a 40 fős szintnél, amely mellett a járvány ellenőrzés alatt tartásáról lehet beszélni.

Tovább csökkent ugyanakkor a kórházi ágyak leterheltsége, amely december 31-i adatok szerint átlagosan 36,3 százalékos az országban. Egyedül a dél-ukrajnai Mikolajiv megyében haladja meg a koronavírusos betegek számára kijelölt intézményekben az ágykihasználtság az ötven százalékot (50,2 százalék), Kijevben ez az arány 44,1 százalékos. Az országban 65 429 kórházi ágyat készítettek fel koronavírusos, illetve fertőzésgyanús betegek fogadására.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?