Rossi, Szoboszlai, Bayern, VAR és Lewandowski – ilyen volt a 2020-as futballév

A magyar férfi A válogatott fantasztikus szerepléssel harcolta ki az Eb-részvételt és a Nemzetek Ligája-feljutást 2020-ban

Futballisták, edzők és szakírók értékelik az elmúlt tizenkét hónapot ankétunkban.

Érdekes
a

Ábel Gábor, a Régiósport újságírója

 Az év játékosa: Robert Lewandowski, aki 32 évesen még mindig a csúcson van.
 Az év csapata: Bayern München, hiszen a Bundesligát, a Német Kupát, a BL-t, az európai Szuperkupát és a német Szuperkupát is megnyerte.
 Az év edzője: Szerhij Rebrov, ugyanis két év alatt két alkalommal elhódította a bajnoki címet a Fradival, a zöld-fehéreket pedig tavaly az Európa-liga csoportkörébe vezényelte. Felesége, Anna előre megjósolta, hogy férje BL-csoportkörös edző lesz.
 Az év meccse: A magyar és az izlandi válogatott összecsapása, a hazaiak küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak, és a fiúk szíve is a helyén volt.
 Az év pozitívuma: Szoboszlai látványos fejlődése és Kalmár kiemelkedő teljesítménye (egyszerre két helyen is).
 Az év negatívuma: Mind a Fortuna Ligában, mind pedig az OTP Bank Ligában csökkent a pályára lépő saját nevelésű játékosok, a hazai alsóbb osztályú bajnokságokban pedig tovább zsugorodott a képzett labdarúgók száma.

Érdekes
a

Ágh István, a Régiósport újságírója

 Az év játékosa: Robert Lewandovski. A lengyel támadó gólkirálynak született. Megbízhatósága, kiegyensúlyozottsága csodálatra méltó. A konkurencia, beleértve Ronaldót, Messit, Neymart, nem tudta tartani vele a lépést. Ugyancsak nagyra értékelem a norvég gólgyáros, Erling Haaland és Szoboszlai Dominik fejlődését.
 Az év csapata: Bayern München. Az együttes a hazai bajnokságban és az európai kupaporondon is magabiztos teljesítményével megérdemelten került rivaldafénybe.
 Az év edzője: Hansi Flick. A tréner pályafutása első müncheni idényében bravúrt bravúrra halmozott (diadal a Bajnokok Ligájában, bajnoki cím a Bundesligában, Német Kupa) halmozott. Ezzel a sikerlistával kevesen büszkélkedhetnek!
 Az év meccse: Bayern München–FC Barcelona 8–2. A BL-negyeddöntők csúcsderbijén a bajorok megsemmisítő vereséget mértek a katalánokra. A győztesek mondhatni oktatófilmbe illő produkcióval tarolták le riválisukat. A Barcelona története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a nemzeközi küzdőtéren. Nekem úgy tűnik, ezzel egy új időszak kezdődött el Messiéknél.
 Az év pozitívuma: A magyar válogatott menetelése az európai küzdőtéren. Kijutott a részben hazai rendezésű kontinensviadalra, feljutott az élvonalba a Nemzetek Ligájában. A FIFA világranglistáján az egy év alatt legtöbbet javult együttes. Marco Rossi védencei egy év alatt 44 pontot szereztek, és ezzel 12 helyet léptek előre. A teljesítményt figyelve az a benyomásom támadt, hogy a sikerekben a legtöbbet a szerkezetváltás, valamint az új játékosok gyors beilleszkedése játszotta a fő szerepet.
 Az év negatívuma: A 89 éve nem látott mélypont, a német válogatott sokkoló (0–6) veresége a spanyolok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Ezzel Sevilla a szégyen szinonimája lett a német focitörténelemben.

Érdekes
a

Almási László, a rózsahegyiek csatára

 Az év játékosa: Zlatan Ibrahimovic. Kicsi korom óta ő a példaképem, és elképesztő, hogy 39 évesen is a Serie A legjobb góllövője.
 Az év csapata: Tottenham. Szerintem esélyesek arra, hogy megnyerjék a Premier League-t.
 Az év edzője: José Mourinho.
 Az év meccse: A nagymihályiak elleni mérkőzés számomra az év meccse, mivel sikerült megszereznem az első mesterhármasomat a Fortuna Ligában.
 Az év pozitívuma: Ez volt az első teljes évem a Fortuna Ligában, és hogy szeptemberben az ÚLK szerint én lettem a hónap játékosa.
 Az év negatívuma: Hogy 3 nappal a Szlovák Kupa döntője előtt sérültem meg, és nem tudtam játszani a fináléban.

Érdekes
b

Bitter Péter, az Új Szó korrektora

 Az év játékosa: Robert Lewandowski
 Az év csapata: Soha nem gondoltam, hogy egyszer erre „fanyalodom”, de a Bayern München...
 Az év edzője: Julian Nagelsmann
 Az év meccse: Barcelona–Bayern 2–8 BL-negyeddöntő
 Az év pozitívuma: A magyar válogatott kijutása az Eb-re.
 Az év negatívuma: A félelmetesen üres lelátók… Annyira lehangoló, hogy nagyon sokszor el is felejtettem, hogy BL-forduló van.

Érdekes
b

Bőd Titanilla, a SME újságírója

 Az év játékosa: Robert Lewandowski, marha nagy pech, hogy ezért nem fog Aranylabdát kapni.
 Az év csapata: Objektíven véve a Bayern München, de a legtöbb örömet a magyar válogatott szerezte.
 Az év edzője: Marco Rossi
 Az év meccse: Magyarország–Izland 2–1, illetve Rimaszombat–Fülek 3–2 a buzitkai torna döntőjében, három gyötrelmes, futball nélküli hónap után. Bónusz: nyertem egy üveg pezsgőt a tombolán.
 Az év pozitívuma: Hogy a korona kitörése előtti utolsó héten spontán indíttatásból elugrottam Rotterdamba a Feyenoord–NAC Breda Holland Kupa-elődöntőre. (Ami pár hónappal korábban még egy Zsolna–DAC lett volna: Boženík az egyik, Hyballa a másik oldalon.)
 Az év negatívuma: Peter Hyballa menesztése a DAC-ból.

Érdekes
Hegedűs Henrik

Hegedűs Henrik, a Focitipp szerkesztője

 Az év játékosa: Robert Lewandowski. Megtestesíti mindazt, amivel a német klubfutball ismét a csúcsra jutott: sokoldalúság, hatékonyság, agresszivitás, profizmus.
 Az év csapata: A magyar férfi labdarúgó-válogatott. Az előző Eb-szereplés óta nagyon hosszú utat tett meg a csapat, számos mélypontról sikerült felállnia, miközben a keret összetétele is folyamatosan cserélődött, míg a szövetségi kapitány meg nem találta a megfelelő felállást (3–5–2) és stílust, illetve az ahhoz szükséges játékosokat. Az Eb-részvételnél is nagyobb bravúr a csapat kvalifikációja a Nemzetek Ligája A divíziójába, különösen, hogy a magyar válogatott szerezte a legtöbb győzelmet a csoportban, miközben a legkevesebb gólt kapta jóval magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben.
 Az év edzője: Marco Rossi. Nemcsak az elért sikerek miatt, hanem azért is, amilyen alázatosan kezeli a bravúrokat. „A csapat tagjai mindent beleadtak. Együtt harcoltak, együtt szenvedtek, együtt játszottak és a végén együtt örülhettek. Azt kértem tőlük az első perctől fogva, hogy küzdjenek egymásért, a válogatottért, a hazájukért – meg is tették. Azt is mondtam nekik, ha kiteszik a szívüket a pályára, de vereséget szenvednek, a szurkolóknak egy rossz szavuk nem lesz. Elképesztő elszántság dolgozott bennük, összefogtak, összekapaszkodtak, és megmutatták, mire képesek. Ha van egy remek csapategység, az egyéni képességek is jobban kijönnek. Márpedig mostanra az is bebizonyosodott, hogy a magyar válogatott nem csupán kiváló emberekből, hanem remek, sokra hivatott labdarúgókból is áll. Nem véletlen, hogy a magyar válogatott mottója így hangzik: csak együtt! Mindent együtt értünk el! A játékosokkal, a segítőimmel, a szövetség vezetőivel és természetesen a szurkolókkal együtt!” – nyilatkozta Rossi a sikereket követően.
 Az év meccse: Bayern München–Barcelona 8–2. A katalán csapat története legsúlyosabb európai kupavereségét szenvedte el, ami egy korszak végét is elhozta. A klubvezetését biztosan, de talán Lionel Messiét is. Érdekesség, hogy a Guardiola-korszak végét is egy Bayern elleni BL-párharc jelentette (4–0, 3–0) – igaz, technikailag akkor már Tito Vilanova irányította a Barcelonát. A Bayern akkor is, és idén is triplázással zárta a szezont.
 Az év pozitívuma: Szoboszlai Dominik, aki háromszoros osztrák bajnokként és kétszeres Osztrák Kupa-győztesként távozik Salzburgból, és folytatja pályafutását az RB Leipzigben – hosszú évek kemény munkájának gyümölcseként. „Gyerekkoromtól kezdve profi futballista akartam lenni, és tudtam, hogy ehhez el kell szakadnom otthonról. Ami a fejlődést illeti, megtanultam, ha adott esetben kimaradok a kezdőből, akkor is örülnöm kell a csapat sikerének. Szerencsére az első csapatnál sosem éreztem nyomást, barátságos közeg fogadott. Az igazi áttörést aztán a koronavírus miatti kényszerszünet hozta. Egyetlen pillanatra sem álltam le, sőt, rengeteg pluszmunkát végeztem el azért, hogy még erősebben térjek vissza a pályára. Most elérkezett a pillanat a váltásra” – fogalmazott a játékos, aki az Eb-részvételt jelentő gólt is lőtte Izland ellen a válogatottban. Emellett természetesen óriási siker a Ferencváros BL-részvétele is, a válogatotthoz hasonlóan messze erőn felül teljesített a csapat.
 Az év negatívuma: A VAR. Szinte mindenki szerette volna, hogy eljöjjön a videóbíró korszaka, de sajnos a technika alkalmazásán még nagyon sokat kell csiszolni, mert egyelőre csak erodálja, és nem építi a játékot.

Érdekes
hn

Hegedűs Norbert, az ujszo.com szerkesztője

 Az év játékosa: Zlatan Ibrahimovic és Szoboszlai Dominik
 Az év csapata: A magyar válogatott
 Az év edzője: Marco Rossi

 Az év meccse: Magyarország–Izland 2–1
 Az év pozitívuma: A magyar válogatott magára találása, a Bayern BL-győzelme.
 Az év negatívuma: Diego Maradona halála

Érdekes
Iván Alex

Iván Alex, a szerediek támadója

 Az év játékosa: Még mindig Cristiano Ronaldo. Hihetetlen, hogy ennyi idősen is milyen dolgokra képes, évek óta nemcsak hogy tartja a szintet, de próbálja megugorni azt.
 Az év csapata: Ferencváros. Kivívták a BL-szereplést és a csoportkörben sem vallottak szégyent igazi topklubok ellen.
 Az év edzője: Zinedine Zidane. Csodálom, hogy egy ilyen szintű edzővé vált.
 Az év meccse: Barcelona–Juventus 0–3
 Az év pozitívuma: Számomra remek hír volt, hogy ebben a nehéz időszakban is folytatódhattak a bajnokságok és nincs eltörölve a futball.
 Az év negatívuma: Egyértelműen a szurkolók nélküli meccsek.

Érdekes
J. Mészáros Károly

J. Mészáros Károly, a Régiósport újságírója

 Az év játékosa: Cristiano Ronaldo, mert 35 évesen is elég csak villannia.
 Az év csapata: A DAC, amely játékfelfogásával nem csak rajongóit fogta meg.
 Az év edzője: Marco Rossi, mert újra meglépte a maga lépcsőfokát.
 Az év meccse: DAC–Jablonec 5–3 (Európa-liga-selejtező)
 Az év pozitívuma: A szlovák és magyar válogatott kijutása a labdarúgó-Eb-re.
 Az év negatívuma: Maradona halála. Eusébio után távozott a felejthetetlen Diego, árván hagyva Pelét a nagy trióból.

Érdekes
Kovács Gábor

Kovács Gábor, az MLSZ adatelemzője, a Focitipp állandó szerzője

 Az év játékosa: Robert Lewandowski. Bundesliga-, Német Kupa- és BL-gólkirály. 45 gól a 2020-as naptári évben.
 Az év csapata: Bayern München. A BL-t százszázalékos mérleggel, 43 rúgott góllal nyerték meg.
 Az év edzője: Hans-Dieter Flick. Niko Kovac után hatalmasat lépett vele előre a Bayern, amelyből egy legyőzhetetlen szörnyet faragott.
 Az év meccse: Liverpool-Atlético 2–3. Az Atlético 2–0-s hátrányból, a 2x15 perces hosszabbításban fordított az Anfielden, ahol a Liverpool ezt megelőzőn 2018. szeptember 26-án kapott ki tétmeccsen. Azt követően 42 meccset játszott le veretlenül.
 Az év pozitívuma: A magyar válogatott őszi teljesítménye. Izland ellen hátrányból fordítva kijutott az Európa-bajnokságra, majd megnyerte a Nemzetek Ligája-csoportot, és felkerült az A divizióba. Az őszi mérleg: 8 meccs, 5 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség.
 Az év negatívuma: 2020-ban nem osztják ki az Aranylabdát. Azzal az indokkal törölték, hogy „nem lehet rendes döntést hozni”, pedig Lewandowski győzelméhez már júliusban sem férhetett volna semmi kétség, amikor a hivatalos döntés megszületett. A lengyel csatár mindent megnyert a Bayernnel, minden sorozatban gólkirály lett, összességében olyan teljesítményt nyújtott, mint Messi és Ronaldo a legjobb éveiben. Jogosan járt volna neki az Aranylabda.

Érdekes
Kocsis Bence, az MLSZ adatelemzője

Kocsis Bence, az MLSZ adatelemzője

 Az év játékosa: 34 meccsen szerzett 34 gól a bajnokságban, és 10 gól a Bajnokok Ligájában, bajnoki cím, Bajnokok Ligája-győzelem és két gólkirályi cím után nem is lehet más az év játékosa, mint a Bayern München lengyel támadója, Robert Lewandowski.
 Az év csapata: Nagyon szoros a verseny a Bayern és Liverpool között, de végül a 30 év után újra bajnoki címet ünneplő Vörösökre esett a választásom.
 Az év edzője: Itt is nagyon szoros a verseny a Bayernnél csodát tevő Hansi Flick és a Fradit 25 év után a BL-be vezető Szerhij Rebrov között, de utóbbi talán nagyobb szenzációnak számított, így az ukrán mesterre esett a választásom.
 Az év meccse: Az izgalmak, a fordulatok és mivel ez volt az utolsó BL-mérkőzés, amit telt ház előtt játszottak a csapatok, ezért a Liverpool–Atlético Madrid BL-nyolcaddöntő.
 Az év pozitívuma: A Fradi BL-szereplése és a magyar válogatott kijutása az Európa-bajnokságra.
 Az év negatívuma: A sűrű menetrend okozta rengeteg sérülés miatt csak kevésszer láthatjuk a csapatokat a legerősebb felállásaikban.

Érdekes
László Ágnes blogger, Kislány, nagy foci

László Ágnes blogger, Kislány, nagy foci

 Az év játékosa: Robert Lewandowski. Lewandowskinak sikerült, ami korábban még senkinek: egy szezonon belül megnyerte a bajnokságot, a kupát, a Bajnokok Ligáját és mindhárom sorozatban gólkirály lett. A 2020/21-es idényben pedig ott folytatta, ahol abbahagyta: 17 góllal ő a legeredményesebb a topbajnokságok játékosai közül.
 Az év csapata: Bayern München. Minden létező trófeát begyűjtöttek: Bundesliga, Német Kupa, Bajnokok Ligája, Német Szuperkupa, Európai Szuperkupa.
 Az év edzője: Hansi Flick. Nagy dolog, hogy Jürgen Klopp 30 év után bajnokságot nyert a Liverpoollal és nagyon jó arcnak tartom, de Hansi Flick elsősége nálam nem kérdés. A Bayern Münchennel nyert öt trófea magáért beszél.
 Az év meccse: Magyarország–Izland Európa-bajnoki pótselejtező, 2–1, Szoboszlai a 92. percben lőtte ki Magyarországot az Eb-re. Még mindig libabőr!
 Az év pozitívuma: A magyar férfi A válogatott, amely minden képzeletet felülmúlt ebben a nehéz évben: kijutott az Eb-re és első helyen végzett csoportjában a Nemzetek Ligájában és feljutott az A divízióba.
 Az év negatívuma: Diego Maradona halála. Bár mindkét végén égette a gyertyát, Diego Maradona halála mégis megrendített. De Maradonára is igaz, amit Cruyff mondott magáról: „Bizonyos szempontból halhatatlan.”

Érdekes
Lencsés Zoltán, az Új Szó sportújságírója

Lencsés Zoltán, az Új Szó sportújságírója

 Az év játékosa: N´golo Kanté, csakúgy mint tavaly. A posztján pont olyan kiemelkedő, mint Lewandowski a támadók között.
 Az év csapata: Ferencváros. Kinőtték az NB I-et, és felnőttek a BL-hez.
 Az év edzője: Hansi Flick. Mindent megnyert, amit csak lehetett.
 Az év meccse: DAC–Jablonec 5–3. A tökéletes mérkőzés: izgalmas volt, fordulatos és lüktető. Hatalmas élmény, hogy a helyszínen láthattam.
 Az év pozitívuma: Végre ténylegesen érzékelhető előrelépés a magyar válogatottnál. Gulácsival, Orbánnal, Szalaival, Szoboszlaival és Sallaival egy nagyon erős mag formálódik.
 Az év negatívuma: Kedvenc csapatom, az Arsenal mélyrepülése. Fájdalmas látni az identitásvesztést és a lélektelen játékot.

Érdekes
Mészáros András, a Csíkszereda támadója

Mészáros András, a Csíkszereda támadója

 Az év játékosa: Lewandowski. Ha nem törlik el az Aranylabdát, szerintem meg is nyerte volna.
 Az év csapata: Bayern München.
 Az év edzője: Hansi Flick.
 Az év meccse: Magyarország–Izland 2–1. Hatalmas dolgot vittünk véghez az utolsó öt percben.
 Az év pozitívuma: Kijutott a válogatott az Eb-re, és a Nemzetek Ligája-csoportját is megnyerte.
 Az év negatívuma: Az Európa-bajnokság elhalasztása, valamint hogy sok bajnokságot nem a pályán fejeztek be.

Érdekes
Mészáros György, az Új Szó sportújságírója

Mészáros György, az Új Szó sportújságírója

 Az év játékosa: Robert Lewandowski teljesítménye megkérdőjelezhetetlen. Ő az év játékosa. Viszont szorosan a nyomában ott lohol a két „öreg”, Zlatan Ibrahimovic és Cristiano Ronaldo, akik 39 és 35 évesen dominálják az olasz bajnokságot, és vezetik a Serie A góllövőlistáját.
 Az év csapata: A magyar labdarúgó-válogatott. Félelmetes őszt produkáltak Szoboszlaiék. Kijutottak a részben hazai rendezésű, jövő évre halasztott Eb-re, a Nemzetek Ligájában a B divíziójából az A-ba léptek, a FIFA világranglistáján pedig egy év alatt 12 helyet javítottak, ezzel ők lettek 2020-ban a legtöbbet fejlődő csapat.
 Az év edzője: Marco Rossi. A magyar válogatott sikereinek legfőbb letéteményese. A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) holtversenyben a világ 9. legjobb szövetségi kapitányának választotta idén.
 Az év meccse: Az 5–3-as DAC–Jablonec őrület az Európa-liga második fordulójában. Színvonal, izgalom, küzdés az utolsó pillanatokig. Egyetlen negatívuma, hogy mindez nézők nélkül, az üresen kongó MOL Arénában történt.
 Az év pozitívuma: Újra magyar csapatnak szurkolhattunk a BL csoportkörében. Ráadásul a Ferencváros a Barcával és a Juventusszal szemben is tisztesen helytállt. A Kijevtől pedig pontot lopott a Groupama Arénában.
 Az év negatívuma: A VAR. Teljesen megöli a futballt. Az 5–10 perces videózások, amikor millimétereket vizsgálgatnak egy-egy lesgyanús szituációban. Ráadásul a rossz bírón a technika sem segít, csak még bizonytalanabbá teszik őket.

Érdekes
Orosky Tamás, az Új Szó sportújságírója

Orosky Tamás, az Új Szó sportújságírója

 Az év játékosa: Robert Lewandowski. Bocs, Neuer, tavaly is kapusra voksoltam (Ter Stegen), idén legyen mezőnyjátékos.
 Az év csapata: Objektíven a Bayern, szubjektíven (a BL-be jutás miatt tényleg csak picit szubjektíven) a Fradi.
 Az év edzője: Marco Rossi. NL-feljutás, Eb-kijutás, jó játék, bő keret, egyetlen vereség, Rossi válogatottja remek.
 Az év meccse: Barcelona–Ferencváros. Nem hittem volna, hogy életemben még valaha tétmeccsen találkozhat a Fradi egy mamutklubbal. Ha Tokmac nem lett volna lesen és Isael kapufája bement volna, az évszázad meccse lett volna nálam.
 Az év pozitívuma: a magyar és a szlovák válogatott is újra kijutott az Eb-re.
 Az év negatívuma: a VAR. Felettébb érdekes, sokszor következetlen működtetés, milliméteres lesek, hosszadalmas várakozás stb.   

Érdekes
Radványi Miklós, a Podbrezová vezetőedzője

Radványi Miklós, a Podbrezová vezetőedzője

 Az év játékosa: Robert Lewandowski. Nem kell magyarázni, futószalagon szállítja a gólokat.
 Az év csapata: Bayern München
 Az év edzője: Hans Flick.
 Az év meccse: Magyarország–Izland 2–1.
 Az év pozitívuma: Magyarország és Szlovákia kijutott az Eb-re.
 Az év negatívuma: Üres stadionokban játszották a futballt mindenhol a világon.

Érdekes
Saláta Kornél, a komáromiak védője

Saláta Kornél, a komáromiak védője

 Az év játékosa: Robert Lewandowski.
 Az év csapata: Mondanám a kedvencemet, a Manchester Unitedet, de gyenge évük volt, így a Bayern München.
 Az év edzője: Hans Flick.
 Az év meccse: Magyarország–Izland 2–1és Észak-Írország–Szlovákia 1–2.
 Az év pozitívuma: Egész évben sérülés nélkül tudtam játszani, és a koronavírust sem kaptam el.
 Az év negatívuma: Nem lehetnek szurkolók a meccseken.

Érdekes
Sánta Szilárd, az Új Szó főszerkesztő-helyettese

Sánta Szilárd, az Új Szó főszerkesztő-helyettese

 Az év játékosa: Manuel Neuer kapus (Bayern München)
 Az év csapata: Leeds United, 16 év után jutottak fel a Premier League-be
 Az év edzője: Gian Piero Gasperini (Atalanta)
 Az év meccse: Magyarország–Izland 2–1
 Az év pozitívuma: A magyar labdarúgó-válogatott meccsei
 Az év negatívuma: Kötelezőként a koronavírus-járvány sújtotta futballt lehetne említeni, de a Barcelona gyenge játéka is elszomorít.

Érdekes
Schäfer András, a DAC középpályása

Schäfer András, a DAC középpályása

 Az év játékosa: Robert Lewandowski.
 Az év csapata: Bayern München.
 Az év edzője: Hans Flick.
 Az év meccse: DAC–Jablonec 5–3, az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában.  
 Az év pozitívuma: A magyar labdarúgó-válogatottal kijutottunk a jövőre halasztott Eb-re.
 Az év negatívuma: A szurkolók nélküli foci.

Érdekes
Szabó Zoltán sportújságíró

Szabó Zoltán sportújságíró

 Az év játékosa: Robert Lewandowski
 Az év csapata: Bayern München.
 Az év edzője: Hans-Dieter Flick (Bayern München), de Marco Rossi és Frank Lampard előtt is le a kalappal.
 Az év meccse: Magyarország–Izland 2–1, a sorsdöntő Eb-pótselejtező hajrájáig minden veszni látszott, aztán jött a bravúros fordítás.
 Az év pozitívuma: A Marco Rossi irányította magyar válogatott kiharcolta az Eb-szereplést. A DAC és a Chelsea őszi remeklése is elismerésre méltó.
 Az év negatívuma: Érthetetlen, hogy a France Football idén nem hirdette meg az Aranylabda-szavazást. Ezt főleg Lewandowski bánja.

Érdekes
Szépe János, a ZTE nádszegi származású védője

Szépe János, a ZTE nádszegi származású védője

 Az év játékosa: Erling Haaland. Fiatal kora ellenére el lehet mondani róla, hogy szinte minden meccsen gólt rúg, nagyon gólerős játékos.
 Az év csapata: Bayern München. A mutatott játék és az eredményesség miatt választom őket.
 Az év edzője: Hans Dieter Flick. Az idei naptári évben csak egy tétmeccsen kapott ki csapatával.
 Az év meccse: Zalaegerszeg–Honvéd 2–0. Itt vált matematikailag biztossá, hogy bent maradtunk az NB1-ben.
 Az év pozitívuma: Magyarország és Szlovákia Eb-re való kijutása, valamint a Ferencváros BL-csoportköre.
 Az év negatívuma: Az üres stadionok. Nekem nézők nélkül sokkal rosszabb játszani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?