Felrobbant egy lakóautó az egyesült államokbeli Nashville-ben

robbanás nashville

Lehetséges emberi maradványokat találtak a pénteken korán reggel Tennessee amerikai állam fővárosának, Nashville-nek a belvárosában felrobbant parkoló lakóautó közelében.

A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy tartózkodott-e valaki a járműben, amikor az felrobbant. Néhány órával az eset után azonban John Drake, Nashville rendőrfőnöke közölte, hogy a helyszín közelében lehetséges emberi maradványokra bukkantak. Hozzátette, hogy megvizsgálják, valóban emberi szövetről van-e szó. Azt mondta, a dolgok jelenlegi állása szerint nem tudnak halálos áldozatról.

A járműből a robbanást megelőzően bombára figyelmeztető hangfelvételt lehetett hallani. A detonáció következtében három ember nem életveszélyesen megsérült, és a rendőrség azt gyanítja, hogy szándékos robbantás történt.

Bejelentők azzal riasztották a helyszínre a rendőrséget, hogy a gépjármű közelében lövések dördültek el. A kiérkező egyenruhások lőfegyverhasználat nyomait nem találták. A járműből hangfelvételt hallottak, amely szerint "pokolgép robban tizenöt perc múlva" - közölte Drake.

A rendőrök ezért gyorsan elkezdték a környék kiürítését, és kihívták a tűzszerészeket. A lakóautó azonban felrobbant, még mielőtt a tűzszerészek a helyszínre érkeztek volna.

Kilenc közelben parkoló autó is kigyulladt, és a környéken többtucatnyi háznak betört az ablaka, emellett több fát is kidöntött a detonáció.

A robbanásban megrongálódott az AT&T amerikai telekommunikációs vállalat telefonközpontjának központi irodája is a hálózati berendezésekkel, ami fennakadásokat okozott a telefonszolgáltatásban.

A Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) ideiglenesen felfüggesztette a légi járatokat a nashville-i nemzetközi repülőtéren szintén a detonáció következtében előállt telekommunikációs nehézségekre hivatkozva.

A három sérült legalább egyike rendőr, akit a robbanás okozta léghullám ledöntött a lábáról, ő halláskárosodást szenvedett.

Egy rendőrségi szóvivő jelentősnek nevezte a detonációt, és közölte, hogy az ügyet nem csupán az állami rendőrség, de a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), valamint a jövedéki adókkal és fegyverekkel foglalkozó hatóság is vizsgálja.

Andrew McCabe, az FBI korábbi vezérigazgató-helyettese a CNN hírtelevíziónak azt mondta: elképzelhető, hogy a helyszínre érkező rendőrök voltak a robbantás célpontjai. Egy ilyen nagyságú robbantás már terrorcselekménynek számít - tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?