Több fegyveres meghalt az izraeli rakétatámadásban

Izrael csapásokat mért gázai célpontokra, válaszul egy rakétatámadásra
Bejrút |

Legalább hat Irán-barát fegyveres meghalt egy közép-szíriai célpont elleni izraeli rakétatámadásban - közölte pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSHD).

 A kiterjedt megfigyelő hálózattal rendelkező emigráns szervezet szerint a Hama tartományban péntek hajnalban végrehajtott izraeli támadás lerombolt több, az Irán-barát milicistákhoz tartozó raktárt és rakétagyártó műhelyt.

Előzőleg pénteken a SANA szíriai állami hírügynökség azt jelentette, hogy Izrael a szomszédos Libanonból rakétatámadást intézett a Hama tartománybeli Majszaf település térségében lévő célpont ellen.

A hírügynökség katonai forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy a szíriai légvédelem elfogta és megsemmisítette az ellenséges rakéták legtöbbjét.

A SANA nem közölt részleteket sem veszteségekről, sem a támadás okozta károkról.

Izrael idén több mint harminc légitámadást hajtott végre szíriai célpontok ellen az OSDH szerint.

Az AP felidézte, hogy Maszjaf kiemelt katonai jelentőséggel bír Bassár el-Aszad szíriai elnök csapatai számára, hiszen a tudományos kutatóközpont és egy katonai akadémia mellett az Iránnal szövetséges milíciák is tevékenykednek a térségben.

Izrael már korábban elismerte, hogy több támadást is végrehajtott Szíriában a polgárháború 2011-es kitörése óta, mert stratégiai fenyegetést lát a damaszkuszi vezetéssel szövetséges Irán egyre erősödő befolyásában.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?