Kollár: A négyes koalíciónak együtt kell kormányoznia

Boris Kollár
Pozsony |

A négyes koalíciónak együtt kell kormányoznia az egész választási ciklus alatt, és senkit sem kell kizárni a koalícióból. Sokszor azonban nem szerencsés a koalíciós partnerek közötti kommunikáció – közölte Boris Kollár, a Sme rodina párt és a parlament elnöke a TASR-nek adott interjújában.

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfőnek ugyanakkor joga van a kormány átalakítása mellett dönteni – mondta Kollár azt is hozzátéve, hogy ő nem támadja a koalíciós partnereit. Szerinte a kormányfő nehéz helyzetben van, mivel „felkorbácsolódtak” az indulatok. Ugyanakkor azt gondolja, hogy az SaS párt „kommunikációja nem túl szerencsés”.

„Végig együtt kell kormányoznunk, én a közös kommunikációt támogatom, és azt, hogy ne zárjunk ki senkit” – mondta Kollár. A koalíció szerinte erős és összetartó. Nagyon szerencsétlen megoldásnak tartja a sajtón keresztül való üzengetést. Ez szerinte az egész kormányra rossz fényt vet. Ugyanakkor a koalíciós tanács ülésein nincs probléma a kommunikációval. „Ott minden gyorsan megy, de kifelé nagyon rosszul néz ki. Sajnálom, hogy van, aki késztetést érez rá, hogy a közösségi oldalán posztoljon, minden megegyezést megtámadjon, és hogy a többi három politikai párt rovására politikai tőkét kovácsoljon mindebből. Ezt kicsit sajnálom” – állapította meg. Hozzátette: a kommunikációs problémák elhanyagolhatóak az előző garnitúra kormányzásához képest, amely szerinte kihasználta a hatalmi egységeket.

Kollár azt állítja, hogy ő nem támadja egyik koalíciós pártot sem, és Matovičot sem. „Ha nyilvánosan támadnám a kormányfőt, sértegetném, akkor talán a hozzám való viszonya sem lenne túl baráti, úgyhogy azt gondolom, hogy mindenki a saját tetteivel alakíja ki, hogy milyen kapcsolatai lesznek” – mondta azt is hozzátéve, hogy ezeket a kapcsolatokat nem helyénvaló a sajtón és a közösségi oldalakon keresztül kezelni.

„Azt gondolom, hogy az SaS kommunikációja nem túl szerencsés, ugyanakkor meg vagyok róla győződve, hogy a mi négyes koalíciónknak az egész választási ciklusban együtt kell vezetnie az országot. Nem lenne jó, ha osztódnánk, vagy ha valakit kidobnánk. És mindegy, hogy az SaS-ről, a Za ľudíról vagy rólunk van szó” – mondta azt is hozzátéve, hogy egy ilyen nehéz helyzetben nem lenne szabad támadni a kormány tagjait. „Én nem rúgnék bele csak úgy a kormányfőbe vagy a kormány bármely más tagjába. (…) Együtt kaptunk mandátumot. Nem fogom támadni a miniszterelnököt, de Sulíkot sem” – tette hozzá.

Kollár szerint nem fenyeget a kormány átalakítása. „A mandátumok szét vannak osztva a parlamentben. Teljesen irreleváns, hogy hol, milyen felmérés eredményeit adják közre. Az a fontos, hogy mennyi képviselőnk van a parlamentben. És ott ez egyértelmű. Ha a miniszterelnök úgy dönt, hogy átalakítja a kormányt vagy kicseréli valamelyik minisztert, ez rajta áll, joga van hozzá. Minden kormányfőnek joga van, hogy megválassza a minisztereit, nem csak Igor Matovičnak” – zárta Kollár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?