Greenpeace: Karácsonykor számos környezetbarát ajándékot lehet a fa alá tenni

karácsony illusztráció

Karácsonykor számos környezetbarát „zöld” ajándékot lehet a fa alá tenni. A használt ajándékok is környezetbarát megoldásnak számítanak. Ezt Patrícia Brandysová, a Greenpeace Szlovákia szóvivője mondta a TASR-nek.

„A jelenlegi helyzetben online rendeléssel támogathatjuk például az antikváriumokat, vásárolhatunk online second handekben, bazárokban stb. Egyes dolgoknak új életet adhatunk, és újrahasznosíthatjuk azt, amire másnak már nincs szüksége. Vagy: saját magunk is megpróbálkozhatunk eredeti ajándékok előállításával. Hiszen nincs annál nagyobb öröm, mint mikor egy saját kezűleg készített és szívből adott ajándékot kapunk” – mondta Brandysová.

Manapság sok terméket „fölösleges csomagolás” nélkül vagy visszaváltható csomagolásban is megvásárolhatunk – emlékeztetett a szóvivő. Példaként a szilárd sampont, szappant, arctisztító párnát vagy ökologikus háztartási kellékeket említett, amelyeket az ún. hulladékmentes boltokban lehet kapni.

Brandysová a nem dologi jellegű ajándékokra, az élményekre is felhívta a figyelmet. „Ilyen ajándék lehet egy egész évre szóló bérlet egy színházba vagy moziba, koncertbelépő, nyelvkurzus vagy más tanfolyam befizetése, wellness hétvége, egy nonprofit szervezet támogatása vagy egy online előfizetés” – magyarázta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?