A görbe hétvége

A görbe hétvége

Dodi, elégedetten a telefonálás tartalmával, jókedvűen rakta el a mobilját. E jó hangulatot az váltotta ki, hogy Géza barátjuk felajánlotta neki hétvégi, mint azt ő nevezte, kunyhóját, amely magasan felülmúlta a hasonló villákat. Géza elutazik valahová a családjával, a meghívó pedig Dodinak szólt, illetve azoknak, akiket magával visz. Mindent a kedvük szerint használhatnak, a medencét éppúgy, mint a termőkövekkel körülhatárolt, szalonnasütésre szolgáló tábori tűzhelyet. Ellenszolgáltatásul gyomlálják ki a kertecskét.

Röviden, egy görbe napot, vagyis hétvégét rendezhettek. Mindenekelőtt elvégeznek egy icipici munkát a kiskertben, majd egy kis turisztika keretében gombaszedést iktatnak be. Ha az idő engedi, felmásznak a nem messze levő várromhoz. Az este éri el azonban a szombat csúcspontját, amikor sor kerül a hosszú botokra tűzdelt szalonna-, virsli- vagy szafaládésütésre a tábortűznél. Esetleg halacska is lesz, ha sikerül vásárolni a horgászoktól.

Nem volt gond összeállítani a négy férfiból álló társaságot. Hölgyek nélkül, akiknek nem volt kedvük részt venni ilyen és hasonló akciókban. A férfiak csendben örültek, hogy szabadabban szórakozhatnak. Utóvégre görbe hétvégéjük lesz.

Kicsit késve érkeztek, amikor már magasan járt a nap, mert reggel a feleségekkel el kellett menni bevásárolni. Sebaj, majd igyekszünk behozni azt a pár órát – mert egy kis bolygás-keresés is meghosszabbította az utazási időt. A meglepetés érkezésükkor érte őket, amikor eléjük tárult a picinek nevezett, de a valóságban jókora kert. A második meglepetést maga a kert állapota: elhanyagolt, derékig érő gyommal benőve. Egy normális ember (mondták egy idő múltával) valószínűleg azonnal megfordult volna. De őket más fából faragták. Majd mi megmutatjuk! Neki is álltak nagy lendülettel, mert nem akartak szégyenben maradni. Ezzel ugyan lőttek a csavargásnak és a gombaszedésnek, és a vár romjait is csak messziről csodálták. A forró nyári napokon az is megszomjazik, aki a lombos fák árnyékában pihen, hát még az, aki mély gyökérzetű gyomot tépked. Az autóban vannak a sörösüvegeink, hangzott el. Ekkor érte őket a harmadik meglepetés: a reggeli bevásárlásnál, illetve a boltbéli rakodásnál összekeverték a táskákat: sör helyett az ecetesüvegeket tartalmazó táskákat tették a kocsijukba. A lemerült mobilra eredménytelenül hívogatták őket otthonról.

Ma már annyi kellemetlenség érte őket, kezdve a bevásárlással, a bolyongással, folytatva a gyorshajtásért kiszabott bírsággal! Most meg a sör! Mindezek ellenére a nehéz munka után jólesett a nyárson sült szalonna.

Mi ebből a tanulság? Hát az, hogy megtapasztalták: a hegyi patak vizével is lehet szomjúságot oltani.

Puss Rudolf, Somorja

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?