Pellegrini szerint a kormány elpazarolta a nyarat, nem foglalkozott a járvánnyal

Peter Pellegrini
Pozsony |

Szeptemberben, vagyis fél évvel azután, hogy a járvány megjelent Szlovákiában, az Állami Tartalékalap raktárai csak 16 százalékban voltak feltöltve. Ez azt bizonyítja, hogy a kormány elpazarolta a nyári időszakot, a járvánnyal egyáltalán nem foglalkozott, a második hullámra való felkészülést pedig büntetendő módon elhanyagolta – közölte Peter Pellegrini, a parlamenten kívüli Hlas párt elnöke az Állami Számvevőszék (NKÚ) megállapításaira reagálva.

Pellegrini azt állítja, hogy amikor az új típusú koronavírus elkezdett terjedni Európában, kormányának néhány hete volt a felkészülésre. „Ennek ellenére elegendő gyógyászati eszköz volt a kórházakban” – mondta. Ennél komolyabb problémának tartja az NKÚ megállapítását, mely szerint az Állami Tartalékalap raktárai szeptemberben csak 16 százalékosan voltak feltöltve.

Az állami intézmények a koronavírusnak nemcsak az első, de a második hullámára sem voltak felkészülve – állapította meg az NKÚ a jelentésében. A Belügyminisztériumnak ezért azt tanácsolták, hogy a rendkívüli helyzet idején végezzenek széleskörű vizsgálatot az intézményirányítás rendszerén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?