Marcus Thuram mindenkitől elnézést kért

Marcus Thuram

Marcus Thuram, a Borussia Mönchengladbach labdarúgója azt mondta, vállalja tette következményeit, egyúttal mindenkitől elnézést kér, amiért arcon köpte ellenfelét a német bajnokság 13. fordulójának szombati játéknapján. Klubja vasárnap közölte: egyhavi fizetésmegvonással büntette a játékost.

A Mönchengladbach-Hoffenheim mérkőzés 77. percében Thuram a tizenhatos sarkáról kapura lőtt, ám eközben Stefan Posch ellökte. A két játékos szóváltásba keveredett, majd a házigazdák francia csatára közvetlen közelről arcon köpte a vendégek osztrák védőjét. A játék folytatódott, mert Frank Willenborg játékvezető nem látta az esetet, de miután az egyik asszisztense szólt neki, a videobírós visszajátszás megtekintése után Thuramnak piros, Poschnak sárga lapot adott.

"Mindenkitől elnézést kérek, Stefan Poschtól, az ellenfeleimtől, a csapattársaimtól, a családomtól és mindenkitől, aki ezt látta" - írta a 23 éves Thuram - a világbajnok Lilian Thuram fia - szombaton késő este a közösségi oldalán. "Ma valami olyasmi történt, ami nem én vagyok, és soha nem szabadott volna megtörténnie. Természetesen vállalom a tettem következményeit."

Marco Rose, a Mönchengladbach vezetőedzője már a meccs után bocsánatot kért "a klub nevében".

Thuramra várhatóan hosszú eltiltás vár, klubja azonban már vasárnap közölte, hogy egyhavi fizetésmegvonással büntette a játékost, az összeget pedig jótékony célra fordítják.

A Hoffenheim 2-1-re megnyerte a mérkőzést, miután a 86. percben kihasználta az emberelőnyét, és megszerezte a győztes gólt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?