Lépcsőzetes kívánságlista

Máté Zsuzsa

A kiskövesdi származású Máté Zsuzsanna, a Ferencváros Európa-bajnoki bronzérmes játékosa november 30-án kezdte meg a felkészülést a magyar női vízilabda-válogatottal a január 17-e és 24-e közötti trieszti olimpiai selejtezőre, amelynek B csoportjában Görögország, Izrael, Új-Zéland és Kazahsztán lesz az ellenfél (Szlovákia az A csoportban szerepel Hollandia, Franciaország, Olaszország és Üzbegisztán társaságában)

Hol tart a csapat a selejtezőhöz vezető úton?

Hála Istennek nem nulláról kezdtük a hathetes felkészülést, októberben és szeptemberben is tudtunk egy-egy hetet készülni, meg szerencsések voltunk, nálunk nyár óta zajlott a bajnokság. Szerintem jók vagyunk, de mindig lehet fejlődni.

Erre szükség is van, mert a tornán két kvótát osztanak ki a tokiói olimpiára, azaz a döntőbe kell jutni a kvalifikációhoz. Nálad minden rendben, maradtál ugyanabban a pozícióban?

Az első számú posztom a bekkelés, a klubban vállalok centeredzést is. A modern vízilabdában az a legjobb, ha egy játékos több poszton bevethető.

Voltak változások a januári Eb-bronzérmes csapathoz képest?

Mindenki ott van a mostaniban, mellettük Magyari Alda, Antal Dóra, Horváth Brigitta és Szücs Gabriella kapott meghívót. A bő keretre a jelen helyzetben nagy szükség van, a szabályok szerint 13 + 2 főt lehet majd nevezn, úgy, hogy a két játékost pozitív koronavírus-teszt esetén lehet majd becserélni a keretbe.

Mit kértél a Jézuskától? Nem az lenne a legnagyobb ajándék, ha életedben először ott lehetnél az olimpián?

Most az a legnagyobb kívánságom, hogy hazamehessek karácsonyra, otthon tölthessem a szentestét. A másik, hogy bekerüljek a selejtezőre utazó csapatba, ott megszerezzük a kvótát. Lépcsőzetes a karácsonyi lista, ha egyik megvan, jöhet a másik.

A járvány miatt nem nagyon jöhettél haza, ritkán láthattad a szülőket.

Szerencsére modern világban élünk, minden nap tudtunk telefonálni, vagy videóchaten kommunikálni. S ha a törvények engedték, hogy át lehet menni a határon, a szüleim egyből jöttek, nyár elején én is hazamentem, s az a két-három nap tudott adni annyi erőt, hogy feltöltődjek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?