A DAMMANN önjáró permetezői mostantól a Biolife-nál!

biolife

A galántai székhelyű Biolife spol. s.r.o. széles portfólióval rendelkezik. Ami a gépek választékát illeti, a mezőgazdasági gépforgalmazó vállalat most egy új márkanévvel bővítette a portfólióját. Erről kérdeztük Czirák Pétert, a cég kereskedelmi igazgatóját.

A Biolife portfóliója nagyon széles, neves világmárkák gépeit kínálják a talajmegmunkálástól kezdve a növényvédelmen keresztül egészen a betakarításig. Miért volt szükség a portfólió bővítésére?

Köztudott, hogy vállalatunk a LEMKEN gépek forgalmazója Szlovákiában. A hannoveri kiállításon a LEMKEN már bemutatta az új önjáró permetezőgépet, amelyet a klienseink már nagyon vártak. Erre jött a váratlan bejelentés az első negyedévben, hogy a cég befejezi a permetezők gyártását. Ez nagyon meglepett mindenkit, és egy kicsit kellemetlenül is érintett bennünket, mivel a vontatott permetezőgépek eladásában sikeresek voltunk. Ezért azonnali lépésre volt szükség. A kereskedelmi osztály dolgozóival szétnéztünk a piacon, és egy gyors de átgondolt döntést követően egy nagyon erős márkát, a DAMMANN céget szólítottuk meg, felajánlva nekik az együttműködést.

Van kereslet ezekre a gépekre a piacon?

Meggyőződésem, hogy ezekben a gépekben hatalmas lehetőség rejlik, amely Szlovákiában eddig még nem volt kihasználva. Nagyon örülök, hogy a DAMMANN vezetősége pozitívan reagált a megkeresésünkre, és gyorsan sikerült megegyeznünk a kizárólagos forgalmazásról.

Milyen cégek számára ajánlottak a DAMMANN önjáró permetezői?

A legnagyobb vállalatoktól kezdve a kisebb magánvállalatokig mindenki talál megfelelő gépet. Hiszen mindegyik számára kulcsfontosságú a permetező, akár vontatott gépről van szó, akár önjáró permetezőről. A DAMMANN valóban minden vállalat igényeit ki tudja elégíteni. Nagyon széles palettával rendelkezik az egyes modelleket és a kiegészítő felszerelést tekintve. Mindezekre pedig jellemző a kiváló minőség.

Mit érdemes tudni a DAMMANN történelméről?

A cég alapítója, Herbert Dammann mezőgazdász volt, aki nagyon szerette a munkáját, és arra is időt szánt, hogy a mezőgazdasági gépeket a saját igényeihez szabja. Ebből a kezdeményezésből jött létre a HERBERT DAMMANN GmbH. 1984-ben tervezték meg az első önjáró permetezőt, előbb a MERCEDES BENZ-tracs, később az UNIMOG alapján. Ennek köszönhetően az ügyfelek válogathatnak a permetezők széles skálájában. Ez a német gyártó ma családi vállalkozásként működik, amely nem a mennyiségre helyezi a hangsúlyt, hanem a legyártott gépek minőségére.

Mely gépek lesznek elérhetőek a gazdák számára a Biolife-on keresztül Szlovákiában?

A sort az Economy kategórián belül a kis vontatott permetezőktől kezdeném, amelyek a legegyszerűbb gépek azon gazdák számára, akik kis területet művelnek meg. A 3000 literes tartály a legkisebb, 15 méteres karokkal rendelkezik. A legnagyobb gép a 14 000 literes tartállyal, 42 méteres karokkal rendelkező vontatott permetező, amelynek a permetező részét egy tandem tengely tartja. A DAMMANN zászlóvivője mégis a háromtengelyes önjáró permetező, amelynek tartálya 10 000-től 12 000 literes verzióban is kapható 30-42 méteres karral. A helyi piacon bizonyára érdekesnek számít majd az az önjáró permetező, amelynek a magassága 110-től 185 centiméterig állítható, és ahol a tartály nagysága 4400-5000 liter között mozog, és 24-36 m széles karokkal rendelkezik.

Miben kereshető ezen gépek fő előnye?

Az individualitásban. Nagyon sok olyan gép található a piacon, amely valóban minőségi és innovatív, de csak kevés az olyan, amely maximálisan képes alkalmazkodni a gazda individuális szükségleteihez.

Tudna említeni néhány konkrét érdekességet is az innovációkat illetően?

Természetesen, de csak néhány részletet emelnék ki. Itt van például a ProSpray PWM pulzáló permetezés, amely jelentősen megnöveli a fúvóka terjedelmét, és a dózis folyamatos változtatásával javítja a szükséges permetezési sebesség betartását. Az egész rendszer leegyszerűsíti a permetező vezérlését és megszünteti a többféle fúvóka kiválasztásának kötelezettségét.

A másik ilyen innováció a GreenView, a növények felismerésére szolgáló kamerarendszer, amelyet a növények pontos kezelésére használnak. Ez lehetővé teszi a gyomok feltérképezését. A rendszer legnagyobb előnye a felhasznált gyomirtó szer mennyiségének körülbelül 80% -os csökkentése, és ezzel a technológia védi a környezetet. A DAMMANN a fúvókák távolságának beállítását kínálja a kezelt növény sorának megfelelően. Az RSD-nek (Row specific noozle positioning) köszönhetően biztosított a fúvóka minden sorhoz. Az ún. Dual Air System, vagyis a kettős légtartó azt jelenti, hogy a fúvóka előtt és mögött levegő áramlik, ami légfüggönyt hoz létre és stabilizálja a permetezés irányát. Ezt a technológiát különösen a speciális növények (cukorrépa, burgonya, zöldségek) termelői fogják értékelni, hiszen a levegő be tud hatolni a növények alsó részeibe.

Hol találkozhatnak majd a gazdák a gépekkel?

Nagy terveink vannak a gyakorlati bemutatókkal a terepen, és minden lehetséges módon propagálni fogjuk az új márkát. Az ügyfeleink megtekinthetik majd a bemutató gépeket, úgy a vontatott, mint az önjáró permetezőket is. Felkészültünk a szakembergárdát illetően is, ugyanis nagy büszkeségünkre szolgál, hogy egy újabb erős játékos került a Biolife képviselete alá. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy felelőségteljesen álljunk a képviselethez.

Bővebb info: www.biolife.sk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?