Karácsonyi ajándék Olvasóinknak!

csillagom

15% kedvezmény a Womanpress webáruház minden termékére

Magyarországi olvasóinknak 50%-kal csökkentettük a szállítási díjat.

Válogasson kedvére könyveinkből, karácsonyi kézműves termékeinkből és ajándékutalványainkból!

A kétszeres Madách-díjas és kétszeres Madách-nívódíjas kiadó:

a Phoenix Library könyveit ajánljuk olvasóink szíves figyelmébe.

Jana Juráňová: Boszimesék Újbanyavárról

Jana Juráňová mesekönyve három igazán különleges főszereplővel és nem egy aktuális tanulsággal ábrázolja az írónő korrajzát. Társadalomszemlélete egy bájos történeten keresztül elevenedik meg az olvasó előtt.

Boszanna három lányát elátkozta az engedetlenségük miatt: 5 évszázadra hársfává változtatta őket, hogy megkomolyodjanak. Az átok leteltével Boszella, Boszemma és Boszilka emberalakban folytatják, ill. kezdik újra az életüket.

"Három boszi,

három nővér,

három banyalány,

abrakadabra,

száll a magasba,

kicsi nekik a világ."

A három testvér mindegyike összetett jellem, nem csak a szó szoros értelmében vett boszorkányok, a kedves leírások mégis emberivé teszik őket. Jana Juráňová a tiniboszik életén keresztül rámutat az előítéletek súlyos hozadékaira, azokra a lelki sérülésekre, melyeket nagyon nehéz, vagy szinte lehetetlen begyógyítani. Az erdő melletti, denevérekkel teli aluljáróban élő boszorkányoknak nem csak a kor változásaival, de az egymás közti eltérésekkel is meg kell küzdeniük. A gyermekeknek szóló könyv rengeteg aktuális problémát boncolgat, nagy hangsúlyt fektetve a környezetvédelemre. Ugyanis ha valamit az átlagemberek, de még a polgármester sem tud megoldani, a boszorkányok akkor is találnak kiutat. A Boszimesék fejezeteit olvasva a gyerekek tanulnak a csapatmunka fontosságáról és egymás megbecsüléséről, a kölcsönös tiszteletről is. A Seprűnyél Kft. vidám csapata, ahogy azt a mesében illik, megbünteti a rosszat, és jutalmazza a jót.

Bolgár Katalin: Manós vakáció

Tilli és Villi manó, valamint barátaik Lili és Boti egy évet öregedtek az első róluk szóló könyv megjelenése óta – a folytatásban pedig egy tíz napos olaszországi kirándulásra indulnak a családdal.

A bizonyítványosztás és a gyors pakolás-indulás izgalmai után egy hosszú, de a manók közbenjárásával cseppet sem unalmas autóúttal kezdődik a vakáció a csizma alakú országban. Tilli és Villi ugyanis a legkülönfélébb módokon gondoskodik a gyerekek szórakoztatásáról, de mindemellett szó esik a türelemről és empátiáról egyaránt.

A tengerpart kínálta lehetőségek száma végtelen, viszont veszélyeket is rejt az idegen nyelvű közeg. A testvérpár azonban remekül - igaz, manósegítséggel -, veszi az akadályokat, és végül mindig jól alakulnak a dolgok (ahogy az egy meséhez illik).

A tíz fejezeten áthaladva megtudhatjuk, mekkora móka a liftezés, hogy egy paróka is tud repülni, vagy hogy a manófürdőruha fazonja éppenséggel már rég kiment a divatból. A megmosolyogtató történetek szinte észrevetlenül tanítanak becsületességre és egymásra figyelésre.

Nagyon szimpatikus számomra, hogy a közös családi programok idillje a maguk tökéletlenségében van lefestve: belefér a természetes félelem, az esetleges stressz, de a gyermeki dacosság is.

Körvonalazódik előttünk többek közt az is, hogy mennyire nem egyszerű feladat lekötni két gyerkőc figyelmét egy esős napon a tengerparton, ám szerencsére családi és manó összefogással ez sem lehetetlen.

Egy-egy történetből megtudhatjuk azt is, hogy bár a manók született delfin idomárok, a gondolázástól tengeri betegek lesznek.

Személyes kedvencem a Pizza, spagetti, Tilli és Villi című fejezet, ahol az olasz ételek mellett a nyelv finomsága is ki van hangsúlyozva:

" - Hát még éééén! De ez a tutti frutti naplemente, tintatartóóóóó nyelven beszélő fiú..."

Amilyen gyorsan a kalandok végére ér a négy kis jóbarát, olyan gyorsan érkezünk el mi is a könyv utolsó fejezetéhez, mivel igazán lebilincselő, és magával ragadó olvasmány. Az írónő kedves humorát megcsillogtatja a zárókép mondataiban is:

"- Na, akkor.... egy.... kettő.... hááá-rom! – vezényelte apa, és Boti egy rántással a szoba közepére került. Néhány pillanatig együtt nevettek a szőnyegen, aztán apa felpattant, Botit a hátára dobta, és futólépésben megindult a lift felé.

- Nos, én kiviszem ezt a répát a kocsiba, a többiek utánam! Irány haza!

Tilli és Villi pedig vidám ugrándozással követte a családot a parkolóba, hogy a hazaút se teljen unalmasan, kalandok nélkül. "

 

Tóth Krisztina: Járványmese című mesekönyvét, amely Václav Kinga és Gyenes Gábor csodálatos illusztrációival jelenik meg, azért ajánljuk olvasóink figyelmébe, mert a kisgyermekeknek és szüleiknek segít abban, hogy könnyebben fel tudják dolgozni a világjárvány okozta rossz érzéseket, a félelmet, a szorongást és még sok minden mást, amiről nem mindig tudunk vagy merünk nyíltan beszélni.

A mesét Tóth Krisztina nyolcéves kislányának írta azért, hogy megértse, mi az a láthatatlan veszély, ami elől otthonainkba bezárva érezhetjük csak magunkat biztonságban.

A gyerekeknek nagyon fontos, hogy nyíltan el tudjuk mondani, mi történik éppen a világban, hogy eloszlassuk az ismeretlentől való félelmüket, a világ dolgait pedig a legjobban a meséken keresztül lehet érthetővé tenni.

Kedvezményes áron elérhető: https://www.womanpress.sk/obchod

Kunyik Szilvia: Csillagom

A könyv olyan témát dolgoz fel, amiről azt hisszük, ha nem gondolunk rá, nem beszélünk róla, nem is létezik. Felfoghatatlan, érthetetlen és félelmetes, ha egy gyermek meghal. A naplóbejegyzésekből, fotókból, idézetekből egy gyönyörű, bátor kislány emléke kel életre. A szerző megindító őszinteséggel vall gyermeke betegségével kapcsolatos tapasztalatairól, a közösen megtett út viszontagságairól, de meghatározó pillanatok szépségeiről is. Amiből akár tanulhatunk is, sőt komoly motivációs hatással bír. Példamutató könyv alázatból, helytállásból, segíteni akarásból éppúgy, mint szülői és életszeretetből. Azon kevés könyvek egyike, amelyet kellő érzékenység és nyitottság mellett konkrét betegségben való érintettség nélkül is feszült érdeklődéssel forgathat az olvasó, hiszen alapvetően a reményről és az élni akarásról szól.

Az édesanya elsősorban kislánya életének állít emléket, de tulajdonképpen a világ összes édesanyjához és édesapjához is szól.

Bartalos Tóth Iveta: Élet lejárt szavatossággal című elbeszéléskötete sok-sok emberi sors lenyomata, csalódások, kiábrándulások, rádöbbenések, betegség, gyógyulás, zsarolás, bántalmazás, egymásra és önmagunkra találás… Szinte minden, amiről az életünk szól, bármelyik történetben megtalálhatjuk magunkat, akár egy elrejtett érzés vagy gondolat formájában. És ugyanez segíthet számunkra is átlendülni egy-egy nehézségen.

Kellemes válogatást: https://www.womanpress.sk/obchod/

Ha kérdése van, keressen minket a womanpressinfo@gmail.com címen vagy a Facebookon: https://www.facebook.com/womanpresslibrary, vagy üzenetben ugyanott.

Szerencsés választást és jó egészséget kívánunk kedves olvasóinknak sok szeretettel:

A Womanpress csapata

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?