Remišová szerint vállalni kell a válságkezeléssel járó politikai felelősséget

Veronika Remišová
Pozsony |

Olyasvalakinek kell kezelnie az országban a válsághelyzetet, aki vállalja érte a politikai felelősséget – jelentette ki Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes, beruházásokért, regionális fejlesztésekért és informatizációért felelős miniszter a keddi sajtótájékoztatón. Szerinte ennek a személynek az egyik kormánytagnak kell lennie.

„Sok szakértő és elismert tudós van az országban. Kollektív válságkezelésre van szükség, és mindenkit be kell vonni, a kormányt, a szakembereket, a tudósokat, de minden egyes állampolgárt is” – mondta Remišová. Hozzátette, hogy a kormány szerdán intézkedéseket fogad el a karácsonyi időszakra. „Nem lehet tovább halogatni a dolgot, elő kell készíteni az intézkedéseket és informálni kell a lakosságot. A járványügyi bizottság szakértői kijárási korlátozás bevezetését javasolják” – mondta Remišová. Hozzátette, azt szeretné, hogy az intézkedések emberiek, ugyanakkor a kialakult helyzetnek megfelelők legyenek, hogy a lakosság felkészülhessen rájuk.

Remišová megerősítette, hogy kevés a teszt, ugyanakkor mindenki azt szorgalmazza, hogy a lakosok teszteltessék magukat. „Richard Sulík gazdasági miniszter (SaS) javaslatokat terjeszt a kormány elé” – mondta a miniszterelnök-helyettes. „Az oltás nagyon fontos, azt várjuk az európai hatóságoktól, hogy hagyják jóvá a vakcinát, és be lehessen oltani a lakosságot. Rendkívül fontos, hogy felkészültek legyünk, és megkezdhessük az egészségügyi dolgozók és a többi veszélyeztetett csoport beoltását” – mondta Remišová, és hozzátette, szerinte mindenképpen önkéntes lesz az oltás.

A miniszterelnök-helyettes azt is kijelentette, világos terv kell arra, hogy a gyerekek újra iskolába járhassanak. Úgy véli, ha a járványügyi helyzet megengedi, január 11-én visszamehetnek az iskolába a diákok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?