Pályázati forrásból újul meg Galánta főtere

Kevesebb lehetne a betonnal borított terület (a szerző felvétele)
GALÁNTA |

Kevesebb burkolatot és több zöld területet szeretne a város vezetése a főtéren. A város a környezetvédelmi minisztériumhoz nyújt be pályázatot a projekt megvalósításához.

A tervek szerint jóval kisebb lenne a betonnal borított rész és sokkal több lenne a zöldövezet a Béke téren. Több vízmegtartó elemet is kialakítanának a területen azzal céllal, hogy a nyári forróságokban kellemesebb legyen az ott-tartózkodás. Egy kivételével az összes képviselő támogatta a felújítás tervét a csütörtöki testületi ülésen. Juraj Srnka hivatalvezető az ülésen elmondta, a város jövő évi költségvetési tervezetében 70 ezer eurót különítettek el a megvalósításra. Amennyiben a környezetvédelmi minisztériumhoz beadott pályázat sikeres lesz, közel 20 ezer euró önrészt kell vállalnia a városnak. A beruházás költségvetése több mint 365 ezer euró, az önrész 5 százalék. A pályázatot az év végéig kell a minisztériumnak benyújtani a vissza nem térítendő támogatásra. A felújítás során nagy hangsúlyt fektetnének az esővíz elvezetésére. A tervek alapján a városháza tetejéről és a térről levezetett esővizet felfognák, és a zöldövezet locsolására használnák. A térről eltávolítanák a padok és szemetesek egy részét, illetve áthelyeznék őket a tér más pontjaira. A benonnal borított részek helyére virágágyások, bokrok, fák és új köztéri elemek kerülnének. A jelenleg meglévő növények a helyükön maradnának.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?