Újraéledt a futsal Komáromban

futsal
Komárom |

Eggyel bővült a csapatok létszáma a Szlovák Labdarúgó-szövetség égisze alatt folyó VARTA Futsal Liga mezőnyében. A komáromi Futsal Team ugyanis bejelentkezett a teremfoci-bajnokság legmagasabb osztályába.

„2006-ban a Selye János Egyetem akkori tanára, István István ötletére jött létre a Komáromi Kispályás Fociliga, majd nem sokkal később én vettem kézbe a nem mindennapi küzdelemsorozat szervezését. Az elején 18-20 csapat is indult a nagy népszerűségnek örvendő csatározásban, ám folyamatosan alábbhagyott a lendület, és 2018-ban már csak óriási nehézségek árán tudtunk összekaparni hat kollektívát. Ekkor aztán kénytelenek voltunk pontot tenni a tizenegy éven át tartó sikertörténet végére. Csak érdekességként említem meg, hogy olyan egyéniségek is pályára léptek, mint Lérant Péter, Szórád Csaba, Németh Zsolt vagy Ľubomír Michalík” – tájékoztatott Ehrenberger Erik testnevelő tanár.

A fociliga egykori főszervezőjét azonban nem hagyta nyugodni, hogy a mintegy 34 ezer lakosú város teremfoci nélkül maradt, így örömmel vette, amikor szeptember elején felkereste őt a szenvedélyes sportimádó, Mihalička Róbert. „Viszonylag váratlanul ért Robi terve, hogy alakítsunk egy kispályás focicsapatot. Egyértelműen rábólintottam az ötletre, és Góth Gáborral, a komáromi fociliga sokszoros győztesének, a Barracudának hajdani menedzserével karöltve szinte egyik napról a másikra véghezvittük az elképzelést. Kezdésként a II. ligában szerettük volna megmérettetni magunkat, ám a szóban forgó bajnokság mezőnyét pozsonyi illetőségű alakulatok alkotják, amelyek nem hívei a gyakori utazgatásoknak, ezáltal nem maradt más választásunk, mint az országos elit együttesei között szerepelni” – árult el részleteket Ehrenberger Erik.

Játékoskeretük 20-22 tagú, akik között III. ligás labdarúgók is akadnak. Valamennyien nagypályás bajnokságokban rúgják a bőrt, így nem volt lehetőségük a taktika és a játékhelyzetek begyakorlására a jóval kisebb küzdőtéren. „Őszintén szólva, eleinte szkeptikus voltam, ám evés közben jön meg az étvágy. Már a hazai nyitómeccsen is szalonképes teljesítményt nyújtottunk. Az érsekújváriak annyira áhították a győzelmet, hogy 3:3-as döntetlennél a végén még a kapusukat is mezőnyjátékosra cserélték, mégsem sikerült mindhárom pontot elvinniük. A második bajnokinkat Léván játszottuk, ahol a fiúk ugyan a maximumot adták ki magukból, ám a nagyobb tapasztalat a vendéglátók felé billentette a mérleg nyelvét. A harmadik összecsapásunkat újra hazai környezetben vívtuk a zsolnaiak ellen, és 6:3-as diadallal könnyedén vettük az akadályt. Sajnos ezt követően a járvány miatt felfüggesztették a bajnokságot. Az viszont büszkeséggel tölt el bennünket, hogy három forduló után újoncként olyan tapasztalt kollektívákat előzünk meg a táblázaton, mint a zsolnaiak, az érsekújváriak, a privigyeiek és a besztercebányaiak” – tudtuk meg a csapatot irányító trió egyik tagjától.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?