Vasárnaptól új vasúttársaság szállítja az utasokat a Komárom–Pozsony vonalon

RegioJet k
Pozsony |

Szombattól új működtetője lesz a Pozsony–Komárom vasútvonalnak. A RegioJet december 12-én befejezi működését ezen a szakaszon. Vasárnaptól a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) és az osztrák ÖBB működteti a személyszállítást.

A RegioJet közel kilenc év alatt mintegy 25 millió utast szállított a Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vonalon. „2012-ben Közép-Európában Szlovákia volt az első ország, ahol egy magánkézben lévő fuvarozó cég ilyen szolgáltatást nyújtott az állam megrendelésére” – mondta Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője, hozzátéve, hogy miután a cég 2011-ben átvette a vonal működtetését, az egy év alatt szállított utasok száma négy-ötszörösére emelkedett.

A RegioJet utolsó vonata szombaton 23.05-kor indul Pozsonyból, és 0.07-kor érkezik Dunaszerdahelyre. A RegioJet-re előre megváltott jegyek a két fuvarozó megállapodása alapján december 13. után is érvényesek lesznek. „A RegioJet az úszori és a dunaszerdahelyi P+R parkolót és az állomásokon lévő fedett megállókat is ingyenesen átadja az új működtetőnek” – tette hozzá Ondrůj.

A szóvivő elmondta, a fuvarozó cég továbbra is működteti nemzetközi és belföldi távolsági járatait a Kassa–Zsolna–Prága és a Zsolna–Pozsony–Prága vonalon, nyáron pedig ismét elindítja Szlovákia–Horvátország járatát, amely az Adriai-tenger partjára szállítja az utasokat.

Már kiírták a versenypályázatot a Pozsony–Komárom vonalon közlekedő járatok üzemeltetésére, amely 2023-tól tíz éven át fogja szállítani az utasokat ezen a szakaszon. A RegioJet bejelentette, hogy részt vesz a pályázaton.

Decembertől két éven át az osztrák ÖBB és a ZSSK működteti a járatot. A közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a két nemzeti utasszállító cég egyesülésével színvonalasabb és olcsóbb lesz az utazás ezen a szakaszon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?